dagensskiva.com

48 timmar

Recension

bob hund: Skall du hänga med? Nä!!
Skall du hänga med? Nä!! (CDS) bob hund
2001
Silence
8/10

Ursäkta, var har jag landat?

Lyssna

Sök efter skivan

Jag tycker mycket om bob hund. Jag vet inte om jag kan beskriva det på annat sätt. Jag är inte kär i bob hund, eller på något annat sätt förälskad. Jag tycker om dem, så där innerligt som jag tycker om semlor eller när jag får bada naken i en mörk insjö sent en julinatt. bob hund är inget man älskar, det ligger nog en för stor risk i det. Tyck om, men låt bli att falla för det finns förmodligen ingen som tar emot dig. När du lyssnar på bob hund har du nämligen inte en aning om var det skall landa. Du har inte en aning om var dina fötter och dina sinnen sätts ned nästa gång. Någon älskar nog detta, jag tycker om.

bob hunds nya singel ”Skall du hänga med? Nä!!” är som vanligt en liten utmaning, eller kanske en stor för några. Tre spår som alla tar mig med till något jag inte riktigt utforskat, och att lyssna innebär några ögonblick av att inte veta.

Titelspåret är nog mest trallvänligt och hitbetonat. Jag hörde låten för första gången en natt på Hultsfred 2000, där bandet anfört av Thomas Öberg på ett högst subtilt sätt fick publiken att hänga med när de verkligen inte skulle göra det. Eller så skulle de det. En låt med en tydlig koppling till samhället just nu. Just idag. Här behandlas Stockholms-hypen, ekonomins framfart och den suddige statsministern. Det förefaller inte vara någon slump att framsidan på singeln är en enkrona. Nu utan valspråk, men väl med titeln på singeln.

Andra spåret på skivan kommer jag inte åt så lätt. Först förefaller det vara skit, men genom idogt lyssnande så lossnar det. Det är en cover på Wipers 80-talsdänga ”Romeo” från plattan ”Over the Edge”. Lite krånglig att lyssna på med en hel del överarbetad sång från Öberg. Å andra sidan underbara gitarriff och en slagverksdel med kongos som afrikanskt lägger sig i jämnhöjd med en slädbjällra. En cover väl värd ett högt betyg. Greg Sage skulle nog vara stolt över den bob hundska tappningen den fått.

Singeln slutar i en minut av lite stereo-experiment på synth. Kan det bli bättre. Knappast.

bob hund är tillbaka om de någonsin varit borta. Jag vet inte riktigt var jag landat, men bra känns det. Märkligt nog har dock min TV börjat strula. Varje gång statsministern, eller någon ur regeringen, dyker upp så grumlar sig bilden. Detsamma gäller hela TV3. Jag förstår ingenting, och det blir väl så när jag inte kan hänga med.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2001-01-30 00:00 / Uppdaterad: 2001-01-30 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #785

14 kommentarer

Den är lätt värd 10

Hunden Oregistrerad 2001-01-30 18:08
 

Vad hände egentligen med Bergman Rock??

Kennet Oregistrerad 2001-01-30 18:27
 

bergman rock komemr tillbaka men det är lagt påå hyllan tror jag tills vidare!!! de har ju flummat fram och tillbaka läng med att det skall göra engelsk musik……så det kommer väl.

mattias Oregistrerad 2001-01-30 21:04
 

Den nya är väl okej men det känns som man kan Bob Hund nu.

Jag Oregistrerad 2001-01-30 21:11
 

Kvittar väll hur bra man känner dom, ändå BÄST

När kommer fullängdaren?

Hunden Oregistrerad 2001-01-31 17:29
 

Den 28:e mars.

Oscar Oregistrerad 2001-02-05 18:02
 

Den kommer ut på min 18-årsdag!! Hurraaa!!

Olle Oregistrerad 2001-02-06 19:25
 

Underbar. Hörde låten första gången 00-06-10!

Gillar omslaget väldigt mycket. Väldigt trevligt.

Tycker mycket om bandet.

Lina Oregistrerad 2001-02-09 19:10
 

'ska du hänga med? nä!' är sämsta släppet bob hund gjort. tyvärr, det blev sämre på 'jag rear…' och det har tyvärr inte blivit bättre. om de istället hade släppt 'för övrigt stal de mitt hjärta (för evigt)' som singel med human fly som cover-b-sida..

reverend bob Oregistrerad 2001-02-10 02:03
 

bob hund är sveriges i särklass bästa band, med detta är formodligen det svagaste de släppt någonsin. Jämför denna singel med till exempel ”i stället för musik..”-singeln, där alla FYRA låtarna är mästerverk. Det som är mest synd är att de känns som om bob hund gör det här lite halvhjärtat, och då blir det bara sådär bra. Att skriva på baksidan: ”Mer info kommer senare…” och att skita i de klassiska texterna känns väldigt lågt. Jag hoppas på albumet istället.

Aj Aj Oregistrerad 2001-02-11 21:49
 

kvittar bob hund är bob hund och även dom inte är hälften så bra som innan så är do i en klass för sej bara raiohead är bättre.

hunden Oregistrerad 2001-02-15 22:50
 

Härlig recension.

Kolla gärna in min bob hund sida.

http://hem.passagen.se/bobhundonline/

CrazyCow Oregistrerad 2001-02-23 22:33
 

Jag tycker personligen att Bob Hund är ganska jävla dåliga, nya skivan är ett hån!

Nej, tacka vet jag riktiga artister som Kent, Lars Winnerbäck ,Håkan Hellström och sist men definitivt inte minst KUNG Uffe Lundell!

bobby Oregistrerad 2001-04-29 23:32
 

Medelbetyg för bob hund på dsc: 8.

Sebastian Oregistrerad 2003-08-12 17:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig