dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Beachwood Sparks: Beachwood Sparks
Beachwood Sparks (CD) Beachwood Sparks
2000
SUBPOP
5/10

Ett gram country. Ett gram LSD.

Lyssna

Sök efter skivan

Psykedelisk countrypop är väl inte den största genren just nu, men Beachwood Sparks ger den ett ansikte. Fyra råpopiga killar direkt från Kalifornien. Med alldeles för långt hår, solglasögon, ljusa röster i stämsång och utsvängda jeans levererar de glad men inte särskilt trallvänlig musik.

Beachwood Sparks är som en blandning av Jefferson Airplane, Buck Owens och Bergman Rock. Det flyter skönt i långa stycken, men sticker till i dimman med riktiga hästjazz-ackord. Sångaren Cris Gunsts röst är så ljus och egentligen enformig, men faller på något sätt in i bandets melodier på ett tilltalande sätt.

Skivan känns dock aningen enformig. Flum i överdoser känns inte bara bra. Dessutom saknas någon låt som verkligen svänger loss. Beachwood Sparks mal mer än de bygger upp. Tyvärr.

Bäst på det självbetitlade debutalbumet är ändå ”Canyon Ride”. Beatles on acid goes to America. Soft skön blandning mellan synthar, stråkar och steel-guitar. Dessutom består större delen av sången i textrader som: ”-Schallallalla….” Eller ”Do do dopidopo”. När sedan munspelet gör entré efter sådär fyra minuter är lyckan total. Country och psykedeliska upplevelser i skön mix.

Sonic tyckte det här var den tolfte bästa skiva under år 2000. Jag håller inte med. Visst på topp 50, men den är inte så bra som tolva. Nej, Beachwood Sparks är medelmåttigt och skapar egentligen inte något nytt. Beachwood Sparks tar fram det som bara legat lite under ytan ett tag, och gör det egentligen inte på något bra sätt.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2000-12-26 00:00 / Uppdaterad: 2000-12-26 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #752

3 kommentarer

världens bästa skiva

dfsg Oregistrerad 2004-04-02 17:43
 

Sure thing, bro!

Medlem 2004-10-25 17:48
 

http://www.thecalmingseas.com

The Calming Seas Oregistrerad 2004-11-11 20:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig