dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Master P: Ghetto Postage
Ghetto Postage (CD) Master P
2000
No Limit/Priority
1/10

Inget nytt under solen

Lyssna

Sök efter skivan

När framgång bygger på efterapningar, förutsägbarhet och jakten på mer pengar känns det inte roligt. Det känns trist och spekulativt. Master P är kapitalismens allra fulaste baksida. Den är inte särskilt vacker.

Master P är tillsammans med sina soldater i No Limit-stallet en av de stora vinnanrna i kriget om fattiga amerikaners surt förvärvade pengar. I landet där borta i väster går det bra för mäster P. Här i Europa går det sämre. Det är egentligen inte särskilt konstigt. De ideal som regerar i Master P:s värld har ingen vidare bäring här. Det känns inte relevant helt enkelt.

Detta gäller även hans musik. Den är lika trist den. Master P ger ghettokidsen vad de vill ha. Han kommer inte med något nytt, han driver inte utvecklingen framåt, han ger egentligen inte särskilt mycket alls. Han rider på gamla beprövade recept och rakar in pengarna. Det låter ganska mycket 2Pac här och en hel del Bone Thugs N-Harmony där. Hela tiden utan respektive originals klass och egenhet. Vid något tillfäller försöker han sig på lite jiggy à la Will Smith, det är inte bra det heller. Master P sticker upp fingret i luften och kollar åt vilket håll vinden blåste för något år sedan, nöjer sig med det och kör vidare i ett upptrampat spår. Det hjälper inte att han tar hjälp av stora delar av det egna stallet och en del kämpar från andra läger.

Tyvärr har inte Snoop lyckats hålla sig borta den här gången. Inte ens han klarar av att lyfta den här mediokra anrättningen. Det är platt, trist och påfrestande förutsägbart.

Precis som Master P:s musik är den här recensionen till stora delar ett hopkok på gamla rester från förra gången. Mer uppmärksamhet än så förtjänar inte den här skivan. Skräp.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-12-19 00:00 / Uppdaterad: 2000-12-19 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #744

3 kommentarer

ojoj två ettor på raken

david Oregistrerad 2000-12-19 00:39
 

Sågningar är kul! Speciellt utav Hamberg, som väl är hyffsat generös i vanliga fall…

Kennet Oregistrerad 2000-12-19 20:12
 

Inte speciellt lysande, nä…

hiphopkille83 Oregistrerad 2002-05-22 21:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig