dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Amen: We have come for your parents
We have come for your parents (CD) Amen
2000
Virgin
1/10

Tråkig, tråkigare, Amen

Lyssna

Sök efter skivan

Japp. De här grabbarna är förbannade. Kanske ett rätt naturligt sinnestillstånd om man vore bosatt i USA. Med drag av skön 70-talspunk, tidiga Metallica och 1990-talets dödsmetall rullar Amen fram som en Strv 122. Det finns ingen anledning att hålla på sin värdighet när samhället ändå är så degenererat. Amen uttrycker sig t.o.m. så att de definierar inte samhället genom sin musik, samhället definierar dem. Ett slags Hegel-resonemang om att det ända vi lär oss av historien är att vi inte lär oss något av historien. Amen tycks helt i avsaknad av positiva incitament till förändring. De vill bara vara detta samhällets röst. En sjuk inställning hos ett band som borde vilja förändra.

Jo, jag gäspar faktiskt till. Gud så tråkigt. Kvasiintellektuella medelklassungdomar tycker säkert detta är skitfräckt. Det handlar ju om saker som berör dem: Calvin Klein sågas, det datoriserade samhället får sig en käftsmäll och kristendomen åker kana. Detta rör inte mig ett skit. Medelklassens ångest över det samhälle de skapat själva rör mig inte i ryggen. Visst, Amen menar säkert allvar (det förstår jag eftersom de svär fyra-fem gånger i varje mening), men det är inte trovärdigt. Det känns plastigt och konstgjort. Till Amens försvar kan jag väl säga att det är faktiskt så samhället ser ut, så varför inte….

Amen övertygar mig inte om att de är det bästa sedan Stooges, även om sådana jämförelser förekommer. Snarare är det här riktigt tråkigt, kantigt, intetsägande och utan knorr. Det blir bara småkul och det är när sångaren Casey Chaos i en intervju kallar Britney Spears för mörderska. Det är kulturen som dödar inte småungar med israeliska kulsprutepistoler. Kanske det är så, men det går att ändra på. Musik skall inte bara beskriva, utan också göra något med människor.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2000-12-18 00:00 / Uppdaterad: 2000-12-18 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #743

6 kommentarer

Kul att se att ni vågar dela ut lägsta betyg ibland oxå! Det fick mig att titta igenom arkivet lite. Peter Dahlgren gnäller mest av alla va?

Kennet Oregistrerad 2000-12-18 13:06
 

Peter är hård men rättvis. Han hyllar och sågar lika hämningslöst. Det är möjligt att han ”gnäller” mest – har aldrig undersökt detta.

Däremot har vi konstaterat vem som oftast smäller till med riktigt feta betygen. Gissa vem det är?

Patrik Ekelöf Oregistrerad 2000-12-18 13:33
 

Så jag gnäller? Jag får ju alltid kritik för att jag ger för höga betyg. Skönt att höra att jag är gnälligast av oss i redaktionen. Fast med Amen bör vi väl alla vara gnälliga. Skivan ger mig rysningar….

Peter Dahlgren Oregistrerad 2000-12-18 15:59
 

Jag tycker att Peter skriver jättebra recensioner. Sen e han ju snygg åxå…

Okänd Oregistrerad 2000-12-18 18:04
 

Jag älskar Amen över allting annat ,, det finns inget bättre.. Jag och min pojkvän brukar ofta ha sex till just låten we have come for your parents .. tack för mig puss alla godingar där ute

Jakob Markusson Oregistrerad 2002-02-27 13:30
 

AMEN tråkiga ? Det här är en av dom bästa skivor som någonsin kommit ut !

RoBin Oregistrerad 2004-06-09 20:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig