dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ja Rule: Rule 3:36
Rule 3:36 (CD) Ja Rule
2000
Def Jam
7/10

Ja Bra

Lyssna

Sök efter skivan

Murderers-albumet var det två röster som stod ut – Vitas och Ja Rules. Rule var den där snubben som vägrade att lämna mig ifred, som tvingade mig att lyssna, som gjorde att jag inte bara lät skivan ligga kvar i fodralet. ”Rule 3:36″ är hans andra soloalbum. Debuten gick mig spårlöst förbi trots att den innehöll den uppskrivna singeln ”Holla Holla”.

När första låten ”Watching Me” rullar igång tar det ungefär fem sekunder innan jag sitter med ett fånigt leende på läpparna och hytter med näven i luften. På mindre än två minuter lyckas Ja Rule med allt det som Cypress Hill misslyckades med på ”Bones”. Den perfekta kombinationen av högljudd hiphop och hårdrock. Stentuffa gitarrer och bröligt rimmande. Rock!

Men, Ja Rule är inte bara högljudd han bjuder på stor variation. Störst variation av alla i den högljudda skolan i år. Han lyckas bland mer och bättre än alla konkurrenterna oavsett om de kallar sig M.O.P., Outsidaz eller Busta Rhymes. Här ryms allt från attack till tillbakalutad gangsta. Lil' Mo-duetten ”I Cry” och ”One of Us” är båda låtar som den gode 2Pac skulle ha kunnat döda för. Riktigt snällt och kommersiellt (i ordets positiva bemärkelse) blir det i singelspåret ”Between You and Me” och den söta ”Put It on Me”.

Det enda problemet med den här skivan är väl att ingen av låtarna är bättre än bra (förutom inledande ”Watching Me” då). Det hade behövts ett par riktiga vältare för att jag skulle skriva upp betyget ytterligare ett eller ett par snäpp. Det kanske är grinigt att kräva bättre än bra och jag vill ju absolut inte att ni undviker den här skivan, men jag nöjer mig ändå med att säga att det här är bra. Varken mer eller mindre.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-11-30 00:00 / Uppdaterad: 2000-11-30 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #721

3 kommentarer

Den e nästan värd en 9 tycker jag. Mycket bra blandning av skönsjungande Ja Rule. Härliga duetter med olika artister. u är det dags för hans nya album ”Pain Is Love” att slå igenom kanske. Även om det inte får lika höga poäng av mej.

Andreas Oregistrerad 2001-11-27 21:18
 

aa fan en 9 skit tung skiva JA RULE

Flop Oregistrerad 2007-07-28 01:34
 

försöker likna tupac på framsidaav skivan :(
sorligt..

Medi.F Oregistrerad 2007-10-06 05:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig