dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kent: B-sidor 95-00
B-sidor 95-00 (CD) Kent
2000
RCA/BMG
10/10

Magiskt

Lyssna

Sök efter skivan

Kent är magiska. Jag kan inte riktigt förklara varför, men de står där lite upphöjda i något slags skimmer. På en gång omedelbart mänskliga med all den smärta och glädje som det innebär att vara född just till människa. På en gång också skilda från det mänskliga i det att de ständigt klarar att ställa sig utanför och låter andra känna genom deras musik. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Kanske är det ändå texterna som skapar alla dessa magiska emotioner i mitt nervsystem. Joakim Bergs texter påverkar mina synapser. Ser vi darwinistiskt/evolutionärt på det hela borde människan inte längre lyssna på musik. Vad har väl musiken med vår överlevnad att göra? När jag lyssnar på Bergs texter förstår jag att musik är nödvändigt. Emotioner är nödvändiga. Utan dessa kunde vi väl lika väl vara maskiner, och inte dessa känsliga varelser som i ena stunden älskar förbehållslöst, och i nästa beordrar en granatattack mot ett civilt mål i Libanon. Överlevnad eller inte, jag tror musik i allmänhet och Kent och Bergs texter i synnerhet låtit mig fånga komplexiteten i den mänskliga naturen och särarten. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Eller är det så att Kent från Eskilstuna fascinerar genom hela sin uppenbarelse. Arbetargrabbarna med attityd och stolthet som bestämde sig för att ingen skulle sätta sig på dem så som industriägarna gjort med deras föräldrar. Ett lösgörande och uppenbarande av strukturerna, och ändå ett så innerligt bejakande av dem. Ett bejakande i och av attityd, klädval och språk, men ett avståndstagande i resan från bakgrunden. Ingen kan håna rörelsen. Rörelse är gott. Rörelse är förändring, både politiskt och känslomässigt. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Egentligen vet jag inte vad jag tror eller vad jag vill med Kent. Jag lever med dem på något sätt. Jag har gjort dem till mina, och ingen skall trampa in där. Med Kent blir jag som en tonåring på en Backstreet Boys-konsert, och jag ger mig hän. Ibland ler jag. Ibland skrattar jag. Ibland gråter jag. Ibland blir jag bitter. Ibland sur. Någon gång ibland älskar jag på låtsas eller på riktigt till musiken. Kent får mig till allt detta, och jag förnekar det inte. I början skämdes jag över att jag lät känslorna strömma fritt vid upplevelsen av text och musik, men jag insåg snart att det var onödigt. Varför inte bejaka istället för att känna sig fånig och barnslig?

När Kent nu äntligen släpper en samling av sina b-sidor så känner jag mig aningen tveeggad. Å ena sidan känns en samling omotiverad då jag har allt de gjort. Jag har samlat med glädje. Jag har vårdat och tänkt att detta är för de som verkligen tycker om. Pöbeln som lyssnar för att det är tufft och inne, de skall undanhållas allt detta. Detta är för mig. Det är skrivet för mig. Det handlar om mig. Å andra sidan skäms jag över min elitism och gläds över att fler kan njuta av det gömda och det dolda. Att det som finns på baksidan också kan bli en framsida. För hur många gånger har jag inte undrat varför Kent valt just denna låten till ett album, men inte en annan. Nu ges många av mina (jag äger tolkningen, precis som du äger din) vackraste texter och melodier en chans att nå flera. Denna dubbel-cd får en mission att fylla. Att möta flera vilka är som jag. Att träffa de som inte är som jag.

”B-sidor 95-00” är en gedigen samling. Inget hopskrap, eller någon slags desperat yttring av bristen på pengar och uppmärksamhet. En dubbel-cd som lätt skulle kunna ha varit två fullängdsalbum. Jag anser att materialet är så starkt. Jag anser nog inte bara, jag vet. Om det nu är möjligt att rangordna Kents låtar så kan vi på B-sidor 95-00” finna ett flertal av Kents bästa låtar, och kanske bästa versioner av låtar. ”Utan dina andetag” och ”Elever” är låtar jag lyssnat på konstant i veckor, och ”Pojken med hålet i handen (hotbildsversion)” minns jag från den Lollipop-singel jag köpte 1995. I ärlighetens namn förstod jag inte dess storhet då, men nu inser jag de båda versionernas kompletterande kraft och deras plats på en tio-i-topp. Jag skulle kunna beskriva varje låt, men det tjänar nog ingenting till. Jag kastar mig av och an till ”Livrädd med stil”, och ligger så stilla inför ”Längesen vi sågs”.

På dubbel-cd:n finns både nytt material och två nyinspelningar (dock saknas bl.a. versioner av ”747”). De två nya låtarna ”Chans” och ”Spökstad” är, precis som nyinspelningarna ”Rödljus II” och ”En helt ny karriär II”, producerade av Kent och Nåid (Martin Landquist). ”Chans” är riktigt bra, men med aningen svagt textmaterial. Nåid ger en ytterligare dimension i Kents ljudbild. Om jag får säga det så är nog ”Spökstad” det svagaste kortet i leken. Jag tycker låten känns aningen överproducerad, och Bergs text och sång döljs i kör och instrument. Mästerligt sköna är emellertid nyinspelningarna av ”Rödljus” och ”En helt ny karriär”, och Kent visar sina rötter men låter Nåid ympa nya skott i stammen.

Detta blir mitt första betyg som övergår nio. Jag kan dock inte motivera för mig själv varför detta inte skulle vara den skiva som får betyget tio. Det är magiskt. Tror jag.

Någon har kallat mig fundamentalistisk i mitt förhållande till Kent. Kanske kan det förefalla vara på det viset, men jag är övertygad om motsatsen. Visst fascinerar musiken mig. Visst fascineras jag av Bergs fantastiska textförfattande, och visst fångas jag av bandets scennärvaro. Men till skillnad från en fundamentalist så tillåter jag mig inte att dyrka hela uppenbarelsen av Kent. Jag tar inte Kent som lag. Jag inser snarare på hermeneutisk grund att Kent landar annorlunda hos dig än hos mig. Det finns ingen självskriven tolkning, ingen självklar tanke. Idén är inte klar. Det är omöjligt att vara säker på sin sak, du kan omöjligt vara säker på din sak. Det finns saker som varken du eller jag upptäckt hos Kent. Med ”B-sidor 95-00” upplever jag än en gång hur Kent förlorar makten över det de skapar. Plötsligt är det jag som förfogar över det, eller du…. Tror jag.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2000-11-29 00:00 / Uppdaterad: 2000-11-29 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #720

83 kommentarer

Jag tycker att denna artikel skall revideras. Kent är (enligt min mening) överskattade, intetsägande kniv finnar från E-tuna. Smaken är delad jag vet men jag kan inte för mitt liv fatta vad som är så bra med Kent. /Tack för ordet

Mart Oregistrerad 2000-11-29 08:21
 

Jag håller med recensenten till 100%. Kent är utan tvekan ett av de största band funnits och kommer att finnas inom svensk musik. Till er som tvekar säger jag bara – ”Som om jag bryr mig”

Spider Oregistrerad 2000-11-29 08:28
 

Tack för dina synpunkter Mart. Jag håller mig dock för god för begreppet ”knivfinnar”. Skrämmande fördomsfullt, vilket stärker mitt betyg.

Peter Dahlgren Oregistrerad 2000-11-29 08:28
 

vi som kommer från trakten vet precis vad Mart menar..

er Oregistrerad 2000-11-29 09:33
 

jag är också från trakten. men även om jag kan dissa kent för att var uppblåsta och överpretentiösa, så verkar det osedvanligt korkat att avfärda dem som knivfinnar…

dot Oregistrerad 2000-11-29 09:42
 

Mkt bra recension! Tycker du fångar det som Jocke Berg skriver om på ett skönt sätt. Kent för mig är mer än bara musik det är en livsstil(typ).

Mokos Oregistrerad 2000-11-29 09:43
 

Mart, sinun päivät on laskettu. Kohta saat nähdä puukkoa. Olet vain tyhmä jos uskallat mennä ulos. Perkeleen hurri!

Kenttiläinen Oregistrerad 2000-11-29 10:30
 

Personligen tycker jag inte att de nya versionerna av Rödljus och En helt ny karriär är bättre en de första. Inte efter ett par genomlyssningar i alla fall.

A.P Skaft Oregistrerad 2000-11-29 11:11
 

ha!

Kent my (_*_)

Manders Oregistrerad 2000-11-29 11:28
 

Kul att man kunde reta nån. Vad är det som är så hemskt med begreppet Knivfinnar? Det är väll som Svenne? Alla Svenskar heter väll inte Sven?

Mart Oregistrerad 2000-11-29 12:00
 

Ursökta…

Liksom alla Finnar inte bär kniv. Tack.

Mart Oregistrerad 2000-11-29 12:01
 

texterna är flummiga, dåligt poetiska (påminner mig om hur urusel både jag och många av mina vänner var på skrivarlinjen för ett antal år sen)

och deras storhetstid och den överdrivna resoekt dom får från media

måste fan vara över nu.

on the contrary Oregistrerad 2000-11-29 12:38
 

Om man nu inte alls gillar kent, och tycker att de är uppblåsta och fjantiga,så fårstår jag inte att man orkar skriva det här, håll det för er själva isåfall, ni tar bara onödig plats. Dagens citat: ”Livet är inte tårta & glass jämt”

Knut

Jocke B Oregistrerad 2000-11-29 13:09
 

vem står för det vassa finskspråkiga alstret i slutet av skivan (CD2)?

johan Oregistrerad 2000-11-29 16:52
 

Mycket bra recension, håller med dig i varje ord. Det här är årets bästa svenska skiva.

Supersonic Oregistrerad 2000-11-29 19:38
 

underbar recension. det är ingen lätt uppgift att recensera Kent (jag har gjort det), det är liksom svårt att beskriva hur bra det är. Tror jag.

micke Oregistrerad 2000-11-29 19:51
 

Hm, jag har inte för vana att kommentera recensioner, men här kunde det lika gärna varit mina egna tankar som stod skrivna, och inte en recensents. Det som är det nästan vackraste med kent är ju det man upplevde när man var ”ensam”, innan de kunde göra ishallsturnéer, när de bara var ”mina”. Men jag tror att man måste ha varit där för att förstå det, annars kan nog texten verka överskattande..

emsidemsi Oregistrerad 2000-11-30 12:56
 

Jag kände igen mig i allt, jag har innan haft svårt att förklara vad som är så bra, men nu förenklas det. Det där med backstreetboys-fan är väldigt sant.. Hmmm.. Jag föraktar dom och sen är jag likadan själv. Nåväl..

Svala Oregistrerad 2000-11-30 13:19
 

Magiskt.. precis så kände jag det då jag plockade ut den kalla skivan ur paketet från ginza… en helt ny låt och två gamla som fått sig en liten putsning.. Hade inte kunnat fånga känslorna bättre… det är precis som du skrev.. Tycker så himla synd om alla det människor som inte upptäckt vad riktigt bra musik kan göra med ens inre.. som aldrig kännt det där knipet i magen då man hör en riktigt bra text…

Klart en av de mest ”fångande” recentioner jag läst!!!

Emsidemsi….lycka till!! /tim

Therése Oregistrerad 2000-11-30 14:22
 

Jag har recensenten mycket att tacka för. Först och främst för en lysande recension, men också för något mycket större. Det var nämligen han som satte ”Verkligen” i min hand för 4 år sedan, vilket ledde till en fortfarande pågående Kentdyrkan!

Av någon anledning så regnar det alltid de dagar då jag ska på stan och köpa en ny Kentskiva, idag var inget undantag. ”..GoreTex mot regn, fleece mot kall snö…” gör sig påmind varje gång! Men väl hemma i värmen kan man torka med ett mästerverk i sin CD-växlare…Tack som fan!!!

Feuermann Oregistrerad 2000-11-30 21:35
 

Jag tycker att alla som uínte tycke om kent ska sluta hacka på de och säga att de är kommersiella osv..vad fan är då allt från cheron studios?? tom uggla är det..så nämn nåt som inte är det? kent är bäst..jocke skriver de finaste texterna oc jag kan inte leva utan de..

Kristin Oregistrerad 2000-11-30 21:57
 

Spökstad tycker jag, efter flera genomlyssningen sätter sig perfekt. Speciellt eftesom jag bor i en sådan håla…

Carl Oregistrerad 2000-11-30 22:21
 

Måste nog säga att jag är otroligt imponerad av recensionen ….mycket bra skrivet ….det finns nog inget band som kan ta en tillbax till tonårsrummet man hade hemma hos föräldrarna ….och all den ångenst man bar på då …då hela världen var emot en ….man blir helt hysteriskt av kent …jag blir rädd över mig själv att jag känner så över kent lite faktikst ……

Black Jesus Oregistrerad 2000-12-01 01:26
 

Tack för beröm. Min ångest har dämpats en aning, men jag har förstått att antingen gillas Kent eller så avskys de. Skönt.

Peter Dahlgren Oregistrerad 2000-12-01 08:39
 

”Det är läggdags för skämten det är allvar i år”

En underbar samling! Alla band kan ju inte sjunga om hur det är att kasta chokladbollar på varandra. Tack Jocke. VAR RÄDD OM DIG

cowboy Oregistrerad 2000-12-01 09:06
 

Det är en fulländad skiva och den gör Kent till ett sånt förbannat intressant band(då de valt att lägga alla dessa låtarna på b-sidor istället för på albumen. Man frågar sig hur de har kunnat välja…?). Det faktum att antingen älskar man bandet eller så hatar man det gör det hela ytterligare så förbannat intressant..

Jonas Oregistrerad 2000-12-01 12:02
 

skiva är sådär bra…

kanske en 5 eller så, låtarna är ju ändå bara sega Kent B-sidor..eller?

kristoffer Oregistrerad 2000-12-01 14:40
 

du tar orden ur munnen på mig…kent är för oss som älskar musiken för vad den är och inget annat…åt fanders med de andra

M Oregistrerad 2000-12-01 18:08
 

Jag håller helt med dig, Peter. Kent spelar i en helt annan division än vad annan svensk musik gör. jag tror t.o.m inte att det finns ett band i hela världen som jag hellre längtar efter att en ny platta ska komma ut än just det Kent…

Matte Oregistrerad 2000-12-01 19:00
 

Jag är så otroligt avundsjuk på alla ni som inte har upptäckt Kent ännu. Det som väntar är ”beyond words”.

(En alldeles perfekt Kent-rec.).

Paulina Oregistrerad 2000-12-02 13:10
 

”Mina ögon,jag har så ont”.

Det är det första som fastnat.Dessutom har jag ont i ögonen.Jag vet inte riktigt vad jag står än.Inuläget ligger mitt betyg på 6 tror jag.Men de höjs nog snart.

Jag Oregistrerad 2000-12-02 14:21
 

Låten Chans är ju helt fantastiskt bra. Den kommer nästan upp i samma klass som min favoritlåt Utan dina andetag. Håller med Peter om att Spökstad håller lite lägre klass, men är ädå väldigt bra. Mkt bra recension. Jag ger både den och skivan 10 vargar av 10 möjliga. Det är precis som om Kent sparar sina bästa låtar till B-sidor på singlarna. Hur kan annars en B-sidesamling vara så här underbart fantastiskt bra.

Rockvargen Oregistrerad 2000-12-02 15:07
 

Jag har själv det mesta med kent, men de kommer alltid att vara nr1, oavsett vad vissa idioter säger…

Ni kan skratta om ni vill, håna oss, vi rör oss, ni står still…

Greger Oregistrerad 2000-12-02 15:56
 

Jag är så jävla kär i han den där Kent…. Alvarligt talat, jag är ett jävla kentfan, men jag har inte samlat på mig några singlar så för mig är så gott som alla låtar helt nya. Det ni, som anser sig vara mera fan för att ni samlat singlar. Vem mår bäst JUST NU??!! HEHE!! hA DET BRA O SKÖT OM ER. Jocke Rular

spacedrutt Oregistrerad 2000-12-03 00:07
 

Kent är Sveriges bästa band för tillfället. Säg mig ett annat band i Sverige som är så livsfarligt bra?

Danielle das Gojkan Oregistrerad 2000-12-03 00:21
 

Men.. Spökstad är ju underbarast! För övrigt håller jag med om allt i recensionen. Tack! Jag blir verkligen så glad.

_hanna Oregistrerad 2000-12-03 01:48
 

En mycket bra skiva, men den pinsamt dåliga ”chans” sänker en tia till en stark åtta.

[Anonym] Oregistrerad 2000-12-03 15:55
 

så vackert att det gör ont..

tidstjuven Oregistrerad 2000-12-04 12:33
 

Jag håller med artiklen fullständigt. jag tycker jocke och co skapat nåt riktigt, riktigt stort. För mig är Kent de allra största….

Jens Oregistrerad 2000-12-05 11:22
 

ville bara lägga till att jag tycker ”Spökstad” är grymt bra, andra favoriter är ”Bassriff” och de nya versionerna av ”Rödljus” och ”En helt ny karriär”

Jens Oregistrerad 2000-12-05 11:26
 

ville bara säg att skivan är helt underbart bra! speciellt ”chans”

B-Freak Oregistrerad 2000-12-05 21:55
 

Jag kan väl bara tacka för beröm. Jag kan också nämna att jag står för mitt betyg 10. Ju mer jag lyssnar, desto klarare förstår jag giltigheten i betyget.

Peter Dahlgren Oregistrerad 2000-12-06 11:52
 

Jag kan nog inte riktigt hålla med Peter Dahlgren på alla punkter, även om jag precis som han har hittat den plågsamma njutningen med att lyssna på kents plattor. Den bästa skiva jag äger heter Hagnesta Hill och det blir svårt för bandet att överträffa sig själva när den stunden kommer (så tror man väl i och för sig alltid innan mästerverket kommer ut…). Däremot tycker jag inte att den nya skivan alls är så bra som reccensionen fick det att låta. Man förstår ganska lätt varför dessa låtar bara blivit b-sidor och inga albumspår. De låtar som sticker ut är helt klart de tre första och även ”Noll” men resten låter gammal replokal och är svåra att tycka om. Texterna på flera låtar är inte heller speciellt givande: ”du är telefonen, kaffe”… bergisk idétorka, månntro? Men klart att jag håller med om att kent är det band som satt de djupaste spåren i ens själ..

Ida Oregistrerad 2000-12-06 13:15
 

Jag tycker som en massa andra personer att Kent är ett Sveriges bästa band. Men det tog ett tag innan jag insåg storheten i dom. Jag kan säga att när jag för första gången hörde dom, tänkte jag, hur fan kan dom vara så stora som dom är. Men så när jag hade lyssnat på dom några gånger, så insåg jag vad jag höll på gå miste om. Enligt min mening så är Kents bästa album ”Verkligheten”. Det är vad jag tycker. /Stefan

Stefan Dahlblom Oregistrerad 2000-12-07 10:47
 

Jag skrev lite för fort, så jag skrev lite fel.

Skivan heter ju såklart ”VERKLIGEN” och inget annat. Sorry!

Stefan Dahlblom Oregistrerad 2000-12-07 10:50
 

Jag skulle bara säga att jag till fullo håller med recensenten, stå på dig. Man har haft perioder när man tvivlat på om de skulle lyckas skapa någonting mer bra. Efter 5 riktigt bra plattor vill jag kröna dem till inte bara sveriges utan ett av världens för nuvarande bästa band. Är inte elever förresten den skönaste låt de någonsin gjort?

Förresten, jag vet att det är lite tabu men får man göra LITE reklam för sin egen site http://www.intromusik.com vi är lite stolta över den, trots den lite mindra skalan.

Tack för en bra site förresten.

David Magnusson Oregistrerad 2000-12-07 23:50
 

Du har såklart rätt i allt du skriver, Peter. Det var för övrigt du som 'tvingade' på mig Kent (faktiskt). Jag levde tidigare i illusionen att Kent var pretentiösa och fåniga, vilket de ju inte är. De är bara bäst. /Jambalaya

Jenny Oregistrerad 2000-12-08 13:54
 

Ja vad säger man egentligen… Allt är sagt. Sluta kalla Kent för Sveriges bästa band. De är världens bästa band! Basta!!

JA! Oregistrerad 2000-12-08 15:53
 

Bättre recension får man leta efter…

Losdin Oregistrerad 2000-12-10 22:04
 

Underbar recension, så sätter även du ord till vad jag känner, precis som Jocke gjort så många gånger. Kent ger min kropps känslocentra näring och defillibrerings-pulser. Det är på riktigt. Vet jag…

Daniel Oregistrerad 2000-12-11 17:30
 

kent – you boys rock my world!!!!

Linnea Oregistrerad 2000-12-11 17:32
 

Jag tycker denna recension beskrev Kent och deras låtar mycket bra. Kent är bland de bästa band jag känner till.

Louise Oregistrerad 2000-12-11 18:24
 

Jag håller fullständigt med recensenten!

Kent är ett av världshistoriens absoluta topp band.

Det finns inte en enda människa förutom Jocke ”guden” Berg som kan tvinga fram glädje, sorg och saknad på samma gång!

kent är gudsgåva till mänskligheten!

Till er som inte gillar kent säger jag bara en sak:

”Ni kan skratta om ni vill, håna oss vi rör oss ni står still…”

med kärlek

/Johannes

Johannes "Isola" Tallroth Oregistrerad 2000-12-11 22:32
 

knivfinnar.

ooh yes!!!!

nasty suicide Oregistrerad 2000-12-13 13:05
 

Jag ville bara fråga om nån möjligen hört låten ”Vintervila”? Det sägs att Markus Mustonen sjunger på den…men den e ju inte med på nya skivan o…jag har letat…. Tacksam om nån vet hur den låten kom till!

Johanna Oregistrerad 2000-12-13 23:47
 

Det är kul att få kommentarer. Riktigt kul. Det blir extra kul när kompisar erkänner att jag tvingat på dem Kent. Det stämmer troligtvis att jag missionerar. Ska väl sluta med det, men ett par frälsta själar finns det där ute. Jambalaya, tack själv.

Peter Dahlgren Oregistrerad 2000-12-15 13:48
 

Kan inte annat än att hålla med. Sen jag (tänker inte berätta hur :) kom över alla b-sidorna på en och samma gång så är de de enda jag har lyssnat på nu i snart 1 års tid…..dom DOMINERAR….

Bäst är Verkligen och Livrädd med stil…

Trifix Oregistrerad 2000-12-15 23:42
 

Nu har jag bestämt mig.Visst är det en tia alltid.Bäst är nog ändå första B-sidan ”Slutsats”.Man förstår precis vad jocke sjunger om.Dagar man vaknar och undrar vad fan man håller på med egentligen.

Jag Oregistrerad 2000-12-16 13:40
 

Att vara finne är bland det finaste man kan vara. Kent förtjänar all respekt. Själv är jag halvnorsk, också rätt coolt. Sisu!

Tommy Oregistrerad 2000-12-19 12:52
 

Håller med om att texten till Chans kunde ha varit bättre, men så skrevs den 12 timmar innan den spelades in också… Jag kan ju svara ”johan” genom att berätta att det är markus som sjunger Papin jahti, Harri spelar leksakssaxofon m.m…

dolf Oregistrerad 2000-12-21 14:05
 

jag fattar precis!

jag kan inte låta bli att tycka att det svider lite att de släppt den…. nu är det ju inte hälften så tufft att spela in ”elever” på blandband till folk….

fast, det är klart… en låt förlorar ju inte i styrka bara för att den gjorts lättillgänglig. eller?

jag har samlat, jag har allt (till och med ”som vatten” och ”jag vill inte vara rädd”) och jag har sparat.

det är verkligen på b-sidorna man kunnat följa bandets utveckling. vi som spelat sönder ”kräm” och ”halka”-singlarna belv inte fullt lika förvånade över hur ”isola” lät då den kom… osv osv….. hoppas de fortsätter så.

för det – barn – är tumregeln för att skilja band som betyder något från de som inte gör det. att de bryr sig om sina b-sidor. att ibland finns de allra, allra bästa stunderna undanskuffade på en singelbaksida. det är det som är magin med pop. det är det som får mig att brinna.

hajjar ni inte? köp tomas ledin och gå på rocktåget då. men säg inte att jag har fel sen…..

Martin Oregistrerad 2000-12-26 15:08
 

självklart har man hört låten ”vintervila” den är det värdsklass på synd att den inte blev mer än ett demo =( men det blir mitt bands uppgift att ta den till skyarna! hehe!

”VINTERVILA”

hon sjunger kärlekssånger för min hud

hennes tunga skriver mjuka melodier

på ett ungt bröst där håret börjat växa först nu

ännu är det vinter

och den stora vita björnen ligger kvar

den har lagt sig över asfalten och husen

hoppas att den inte ger sig av

så vi kan ligga kvar…

Micke A Oregistrerad 2000-12-27 21:29
 

hej

jeg er vild med CD1 – eneste problem er, at svensk er svært at forstå uden texter – er der nogen der kender et link til texter til B-sidor?

denanden@hotmail.com

Denanden Danmark Oregistrerad 2001-01-01 21:47
 

Att släppa denna skiva var nog det bästa kent någonsin åstadkommit. För min del. Den är helt underbar.

Men, Peter, jag håller inte riktigt med dig om ”spökstad”. Den är, enligt mig, mycket bättre än ”chans”. Det känns som om det fattas något i ”chans”, det är något fel. Jag kan inte sätta fingret på det, men jag bara känner att det är fel. ”Spökstad”, däremot, har allt det som ”chans” inte har. Man kunde visserligen tagit bort den där kören (eller vad det nu är) i bakgrunden. Melodin är skitbra, och texten, men det är väl ingen nyhet att Joakim Berg skriver suveräna texter? Det är kul när de gör något annorlunda med sina låtar. ”Spökstad” tycker jag är aningen annorlunda än alla andra låtarna.

Det ända som saknas är låten ”Vintervila”, men jag har den ändå så jag klarar mig nog.

Svinbra recension, jag kunde inte ha sagt det bättre själv!

rock on forever

Emilia Oregistrerad 2001-01-02 00:01
 

jaha så läste ja recensionen å tänkte…äntligen! den var verkligen mitt i prick..inte bara en massa detaljerade beskrivningar och analyser av alla texter…ja blir som ett skrikande backstreetboys fan…precis så känner ja mä…och ja är nog sveriges flitigaste kentmissionär oxå för den delen…jag kan verkligen inte få nog av kent…det räcker inte att lyssna på texterna…man vill känna dem, (äta dem), leva dem…ja e totalsåld på deras musik..jockes röst och texter…allt!!!!

å ännu en gång…superrecension!!!

å alla kent fan som inte vet det än så ska ja säga att skynda er in på kent.nu ….där finns texter som nån frågade efter….å massa annat trevligt….

hade underbart…de e verkligen hur härligt som helst att läsa ord av folk som är lika sålda på kent som ja…

hade bäst allihopa!!!

A-K Oregistrerad 2001-01-08 13:23
 

denanden Denmark:www.kent.nu

Där finns alla texter.

bäck Oregistrerad 2001-01-12 16:29
 

Jag kan bara instämma i ovanstående berömmande av recensionen. Det jag vill kommentera är Kents teman. Kents fyra album har en röd tråd ett tema som genomsyrar hela skivan. Det är detta som saknas på B-spår. Det går inte att komma ifrån att en nyinspelning av låtarna med t.ex. Nåid som producent på hela skivan skulle varit mycket intressant. För kvaliten på låtmaterialet går inte att klaga på…

ErikA Oregistrerad 2001-01-15 03:11
 

Bra recension, det skriver jag inte bara för att jag själv gillar kents musik utan för att du lyckas kommentera det jag brukar tänka på, Jag har tänkt mycket på varför jag bara har en sådan relation till kent som jag har, och inte till andra band, det är svårt att förklara, men du kommer en bra bit.

Kan tyvär inte hålla med dig om spökstad, en bra låt. Det är Sveriges bästa band du recenserar så gå nu inte och bli ångerfull över den starka tian du gav dem, de är värda den…

tack för mig.

Björn A Oregistrerad 2001-01-19 17:05
 

jag håller med emilia. spökstad är faktiskt en bättre låt än chans, i mina öron.

i övrigt var det en grym recension. och dessutom vill jag uppmuntra herr recensent-peter att fortsätta missionera och tvinga på sina vänner kent. det är helt rätt. :)

maria the shooting star Oregistrerad 2001-06-26 23:53
 

Bra recension…men..”Pojken med hålet i handen (hotbildsversion)”..måste juh vara den mest dräpande varsionen av en igentligen bra låt någonsin….

Isola killen Oregistrerad 2001-08-01 13:51
 

Isola Killen: Neh! Hotbildsversionen är ju mcyket skönare än orginalet, jag älskar det skumma ljudet som följer med i hela låten.

exXec Oregistrerad 2001-08-25 22:20
 

Kent kent kent morgon middag och kväll… kan man nått annat än älska dem?

Therése Oregistrerad 2001-12-05 14:06
 

B sidor 95-00 är det första Kents skiva jag köpte coh efter den har jag köpt alla

Pjo Oregistrerad 2001-12-08 11:43
 

Underbar rec. Var nära tårar flera gånger… kan iofs också bero på att jag lyssnade på EN av kents bästa låtar: din skugga.

Din rec var gripande!

TACK!

meneca Oregistrerad 2001-12-26 19:57
 

”Spökstad” betyder nog inte så mycket för dom som inte har vuxit upp i en sådan. har man däremot gjort det, skulle texten lika gärna vara ens egna tankar.

Barbie Oregistrerad 2002-01-01 14:16
 

vad säger man? kent rockar. stenhårt. jag menar, alla deras plattor är helt underbara..men b-sidorna är snäppet bättre än allt annat!

Nova Oregistrerad 2002-01-22 23:28
 

oj, va bra denna underbara skiva är! chans är bästa låten!

Melissa Oregistrerad 2002-02-23 21:27
 

Jag rakar mej…

Agaton Oregistrerad 2002-04-17 18:00
 

läste nånstans att man vet hur bra ett band är på kvalitén på b-sidorna.

är ingen direkt kent-fantast men dena här skivan är mkt mkt bra

palm Oregistrerad 2003-07-31 18:05
 

Hur kan man säga att Chans har svagt textmaterial? Texten är helt rakt taget ur verkligheten och den går rakt in i själen. Chans texten är bra, punkt (.) slut.

Ebbot Oregistrerad 2004-01-16 11:05
 

vill bara säga att alla kent skivor borde få minst en 9:a sen tycker jag att det är alldeles för lite ärlighet och kärlek i rescensionerna ni som skriver borde faktiskt ge av er själv lite…

kentlöver Oregistrerad 2004-09-29 21:17
 

mmm, har precis lyssnat igenom denna magiska platta efter att varit åtskild i 10 år. Denna platta är en av de plattor jag har ”flyttat in i” och trodde nog inte jag skulle kunna lyssna på den igen. men visst fan gick det. helvete. och jag är ju inte ens deprimerad nu :))

Peter Hansson Oregistrerad 2012-03-08 23:57
 

Kent har en alldeles egen plats i mitt hjärta.
Finns det någon som beskriver kärlek bättre än Kent i Utan dina andetag. Den där ömtåliga men starka känslan att man har något dyrbart i sin närhet som man inte skulle stå ut med att förlora. O Kent gör det utan att bli smöriga o överdrivet sentimentala. Tror att tiden kommer att visa hur stora Kent egentligen är, för mig har det tagit tid, jag va ingen Kent fan från början men låt efter låt har etsat sig in i min själ.

Stefan Oregistrerad 2013-04-07 11:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig