dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pitchshifter: Deviant
Deviant (cd) Pitchshifter
2000
MCA/Universal
2/10

Genialt misslyckande

Lyssna

Sök efter skivan

Pitchshifter har gjort en riktigt bra låt. Det var för några år sedan på albumet ”www.pitchshifter.com”. Låten var ”Genius” och refrängen gick så här: ”If dysfunction is our function / Then I must be some kind of genius”. Den är så bra att jag lyssnat på ett av mina blandband där den sitter som förstalåt några fler gånger än jag normalt vill. Fast tyvärr är den refrängen lite för sann för att det skall vara roligt i längen.

På ”Deviant” har deras oförmåga att skriva bra låtar fått råda. De harvar på med sina loopar och distade gitarrer. Industriell punkrock, eller nåt. Jag har hört allt förr och i bättre varianter. Det här är bara en irriterande yta av ljud och missljud. Det finns inget djup i hela produktionen.

Deras tröttsamma politiska engagemang känns dessutom bara trist. Det är hela tiden samma floskler om mediesamhället och det funkar helt enkelt inte. Musik och politik mixar utmärkt, men man måste ha någonting att säga för att det skall vara motiverat.

Kal Ström

Publicerad: 2000-10-14 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-11 23:21

Kategori: Recension | Recension: #661

2 kommentarer

Detta var nog den dummaste recenssionen jag läst på länge. Att Pitchshifter låter som andra band är snudd på idiotiskt. Möjligtvis tvärtom. Att de andra skulle låta bättre? Herregud…. Pitchshifter skapade sitt sound i och med Infotainment, sedan dess har man varit dominanter inom sin genre.

Thimeradh Oregistrerad 2002-10-03 07:14
 

Håller med.

Parachutes Oregistrerad 2002-11-25 21:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig