dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Reggae Gold 2000
Reggae Gold 2000 (CD) Samling
2000
VP Records/MNW
5/10

Ömsom vin, ömsom vatten

Lyssna

Sök efter skivan

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den här typen av samlingar är min chans att hänga med precis så lagom mycket jag vill i den Jamaicanska musikdjungeln. ”Reggae Gold 2000″ är en samling som helt och hållet består av musik från skivbolaget VP Records artister. Musiken sträcker sig från reggae till ragga och dancehall.

En del av artisterna känner jag igen sen tidigare. Det gäller även låtarna. Ett par av dem, tex Beenie Mans ”Ganja Farm” fanns med på ”Destination Jamaica 2″. Någon har jag hört på album, som Buju Bantons ”Psalms 23″. Några har jag velat höra mer av länge, som Capleton och Morgan Heritage. En del artister saknas helt i laguppställningen. Var är till exempel Sizzla.

Helhetsintrycket av samlingen är splittrat. Och det beror väl till viss del på att alla artisterna kommer från samma skivbolag. Det är skivbolaget som skall profileras inte en viss genre. Delar av samlingen är precis hur bra som helst. Annat rinner förbi utan att beröra mig alls. Men, som en bas för framtida köp och en vägledning till ny musik fungerar den finfint.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-09-28 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-22 11:39

Kategori: Recension | Recension: #637

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig