dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Soulwax: Much Against Everyone's Advice
Much Against Everyone's Advice (CD) Soulwax
2000
Vital Recordings
8/10

Belgisk pop på hög nivå…

Lyssna

Sök efter skivan

När jag för första gången hörde Soulwaxs ”Conversation Intercom” spelas så fastnade jag direkt för denna grupp. Jag letade nog efter skivan i ett halvår och när man bor på landet (Hultsfred) så finns det ju inte så stort utbud av skivor och på nätet fanns den inte heller. Men vid en resa till Bryssel med skolan så hittade jag äntligen skivan. Hela resan hem så gick den non-stop på min CD-freestyle och sen dess har den gått varm på min skivspelare. Den har även smittat av sig på mina kompisar som i vanliga fall inte lyssnar på sådan musik.

Jag vet egentligen inte varför jag fastnade för dom som jag gjorde, för detta är inget ”nytt” men deras melodier och bröderna Dewaeles texter är helt underbara. Musiken är väl någon liten blandning mellan rockiga Wannadies och mer ”lugna” Travis. Det är bandets andra fullängdare och de är på uppgång i England och kommer att spela på flertalet av de stora festivalerna i England i sommar.

Bröderna Dewaeles är kända DJ:s i hemlandet och låten ”Too Many DJ's” är även den ett mästerverk och det finns mera låtar utav det slaget på skivan, t ex ”Much Against Everyone's Advice” och mer lugna ”Saturday” (Saturday, oh saturday, how cruel of you to go away, you turn us on and you don't even have the decency to stay) som får en att rocka loss. Men skivan är dock inget mästerverk utan det finns två, tre låtar som inte kommer upp i den höga standard som de låtar som är nämnda ovan men de låtarna är inte kassa heller. Skivan borde inhandlas utav de som inte redan har den i sin samling.

Tråkigt är att de inte kom till Hultsfred men jag får väl skicka mail i ett år framåt till Rockparty och tjata på dom så att Soulwax kommer till år 2001.

Andreas Börjesson - sommargäst

Publicerad: 2000-08-12 00:00 / Uppdaterad: 2000-08-12 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #586

4 kommentarer

fan vad jag är bäst!

andreas Oregistrerad 2001-06-29 23:54
 

du tro ju det ditt lilla fyllo!!!

unnar!! Oregistrerad 2001-11-01 18:33
 

denna skiva är så suverän… kolla på mtv och såg någe mtvrecomended och så jag kolla upp de… ruskigt bra!

Medlem 2004-09-23 09:55
 

rekommenderar deras första "Leave the story untold" Kommer inte riktigt upp i samma klass som denna. Dessutom är deras nya skiva "Any Minute Now" riktigt bra. Det tog mig ett tag att lyssna mig in på den eftersom den är mkt rockigare än deras tidigare. Jag uppskattade deras lugna låtar mest på ovan nämnda skiva, typ "salty knowledge of tears". Såna spår finns inte på den nya, men ljudbilden är desto fetare.

Medlem 2004-10-08 21:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig