dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Drag-On: Opposite of H2O
Opposite of H2O (cd) Drag-On
2000
Ruff Ryders/Interscope/Universal
4/10

Utan riktig hetta

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Efter DMX, Eve och The Lox är det nu dags för ytterligare en medlem ur Ruff Ryders-klanen att göra solodebut. Men även om det här är hans debutskiva har Drag-On redan tidigare låtit höra talas om sig. Han har bl a medverkat på Ruff Ryders ”Ryde or Die Vol 1″, DJ Clues ”The Professional” och båda DMX soloskivor. Och då är killen bara 19 år. Han upptäcktes av Ruff Ryders VD för två år sedan när han stod och sålde kläder på gatan i Harlem. Imponerad av den unge klädförsäljarens svada bjöd VD:n in honom till inspelningen av DMX ”It's Dark and Hell Is Hot”. Väl i studion sattes han direkt på prov och fick battla mot DMX för att se vad han gick för. Uppenbarligen gick det bra, för sedan dess har han tillhört Ruff Ryder-kollektivet.

”Opposite of H2O” är precis som i princip alla skivor från Ruff Ryders till stora delar producerad av kollektivets demonproducent Swizz Beatz. Som vanligt bygger han låtar kring metalliska, futuristiska beats och knasiga synthslingor. Men också P. Killer Trackz och ett gäng andra har bidragit med spår i samma skola. På den grunden lägger sedan Drag-On sina snabba och många gånger invecklade rhymes.

Drag-On är en habil rappare, dessutom med en hel del attityd, det är därför tråkigt att han slösar bort så mycket energi på ryhmes om hur många tjejer han fått i säng och hur mycket respekt han har bland sina homies. För emellanåt när han inte bara ägnar sig åt skryt visar det sig att han har en hel del att säga. Tydligast märks hans begränsningar som rappare när han ställs mot Ruff Ryders kollegerna DMX i ”Niggas Die 4 Me” och Eve i ”Here We Go”. I båda fallen blåser de Drag-on av banan.

Så även om ”Opposite of H2O” inte är en dålig skiva är det likafullt det hittills svagaste släppet från Ruff Ryders-klanen. Drag-On är en hetsig rappare som emellanåt levererar riktigt sköna rhymes, men det räcker inte. ”Opposite of H2O” ligger där och glöder men den tar aldrig fyr och flammar upp.

David Drazdil

Publicerad: 2000-06-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 10:59

Kategori: Recension | Recension: #542

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig