dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dilated Peoples: The Platform
The Platform (cd) Dilated Peoples
2000
Capitol Records/EMI
7/10

Stabil plattform

Lyssna

Sök efter skivan

Efter att i snart tio år ha varit en av förgrundsgrupperna på Los Angeles hiphopscen är det nu äntligen dags för Dilated Peoples att göra sin albumdebut. Gruppen är en trio bestående av MC:na Evidence, (Rakaa) Iriscience och DJ:n Babu. Men även om de hittills mest verkat på västkustscenen finns det en möjlighet att man kan ha sett dem när de varit ute på turné med bl a Rage Against The Machine, Gang Starr och Jurassic 5.

”The Platform” är en imponerande debut, inget snack om det. Det märks att det inte är några noviser som ligger bakom. Med sin glädje och uppfinningsrikedom är Dilated Peoples, tillsammans med ovan nämnda Jurassic 5 och People Under The Stairs, bland det intressantaste som kommit från Los Angeles undergroundscen på flera år.

Med en kombination av oldschool-känsla, newschool-attityd och klassiskt västkustsound har de gjort en skiva som bara fortsätter att växa. Samtidigt har de, vilket även titeln antyder, också lagt en stadig grund att bygga vidare på.

Fortsätter de så här får Jurassic och de andra passa sig.

David Drazdil

Publicerad: 2000-06-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 10:57

Kategori: Recension | Recension: #542

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig