dagensskiva.com

48 timmar

Recension

GAIS: Rocks Da House
Rocks Da House (CD) GAIS
2000
Tjärpapp
1/10

Rakt i tunnan

Lyssna

Sök efter skivan

Vad säger man om det här? Fotboll och musik hör tydligen inte alls ihop. Det bevisas ännu en gång. Den här gången är det legendariska GAIS som får sitt namn draget i smutsen av punklegenderna Attentat och funkhjältarna Stonefunkers (även om de valt att kalla sig för Stenkross i det här sammanhanget). Då har jag ändå inte nämnt det avslutande praktfiaskot ”Flaggorna Vajar” än. En ballad ”om den vuxna fotbollsupporterns vånda och längtan” står det i den medföljande pressreleasen. Jo jo. Tjena. Och nej tack! Det är vad jag har att säga.

Det spelar ingen roll att jag gillar GAIS lite i smyg. Att LOKs Don Roberto Laghi producerat alla sju spåren. Att jag tycker mer om Stonefunkers än hälsan och sinnesfriden egentligen tillåter. Det här är inte bra. Det spelar ingen roll i vilket tillstånd jag lyssnar på det. Det är bara kompletisten i mig som tvingar in CD:n i hyllan. För er andra finns det ingen anledning att närma er det här. Om du inte är en riktig die hard GAISare förstås. Då spelar det ju ingen roll vad jag skriver här. Du kommer ju att köpa skivan i alla fall. Synd, för det enda fyndiga med den här skivan är den fina pastischen på Oasis logga.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-05-23 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:55

Kategori: Recension | Recension: #476

9 kommentarer

Lite synd att behöva läsa en sådan här recension. P. Halmberg var säkert inte nykter eller vid sina sinnen när han skrev den skit man kan läsa. Visst CD:n är inte nyskapande, men det är rock, humor och en kärlek som recesenten inte begriper tydligen. Den här Cd:n är spelad för många rock och fotbollsvänner som inte håller på GAIS och de är i smyg lite impade av det röj som finns, bu för Eran recensent!!

G. Harrison Oregistrerad 2001-05-29 15:57
 

En av mina absoluta favorit-CD som det verkligen svänger om. Patrik Hamberg går väl på droger eller….

Peter Oregistrerad 2001-05-29 20:09
 

GAIS SUGER!!!!!

BRA SKRIVET!!

MUSIK OCH FOTBOLL HÖR INTE IHOP.

GAIS MÅSTE SÄGA SÅ FÖR ATT FÅ IN MER PENGAR, SORGLIGT

D Oregistrerad 2003-06-12 10:00
 

Hmmm, det var en ganska dåligt skriven recention det.

Om man lyssnar på "fotbollsmusik" i Sverige inser man att GAIS Rock da house är outstanding.

Om man tänker på att låtskrivarna gjort om klackens slagdänger och satt text och musik på dem kan man inse att den verkligen är bra.

Själv är jag skeptisk mot stenkross låtar är enligt mig är ganska dålia medans Attentats bidrag håller som vanlig musik, men som "supportermusik" – det bästa någonsin med undantag för den första skivan. Så du som recenserade, ha lite koll på det du recenserar.

Medlem 2004-07-14 15:54
 

Sveriges finaste lag, jäkligt bra musik också….

Nicklasson Oregistrerad 2007-08-26 20:26
 

Lilla Patrik verkar inte ha den blekaste aning om vad det handlar om. Skivan är skriven av fansen för fansen. Att han själv är blävitare (Som fick stryk idag för första gången på 16 år, vilken lycka…) betyder bara att han är avundsjuk, för Lasse Brandeby lyckades inte göra en hälften så bra skiva för blävitt!

Anti Blävitt Oregistrerad 2008-09-02 00:24
 

Skitmusik åt ett skitlag! Måtte det gå 16 år till innan ni vinner ett derby mot storebror igen;)

Stefan Oregistrerad 2008-09-02 08:45
 

Jag håller inte på blåvitt. Jag är rödvit. Just nu går det åt helvete. Kul att makrillarna plockade änglarna.

Patrik Hamberg Redaktionen 2008-09-02 10:39
 

10:a på matchen igår.
Nu skall det ta 16 år innan blåvitt vinner (minst).
Musiken(?) Lundellwannabepekorallåten/arna som blåvitt spelade innan matchen igår fastnar vare sig på plast,vinyl eller hårddisk…usel är bara förnamnet.

Mr L Oregistrerad 2008-09-02 12:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig