dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Eskobar: 'til we're dead
'til we're dead (CD) Eskobar
2000
V2 Music
9/10

Enastående debut

Lyssna

Sök efter skivan

Precis när värmen börjar komma på allvar och det är dags att börja ägna sig åt rock'n'roll igen, då släpps Eskobars debutalbum och tvingar mig att ägna mig åt vacker musik ett par veckor till. Daniel Bellqvist, Frederik Zäll och Robert Birming har nämligen knåpat ihop en enastående debut.

De singlar som föregått albumet, ”On a Train” och ”Good Day for Dying” lovade gott, och albumet håller samma klass. Bandet och producenten Lars Halapi har fogat ihop en imponerande helhet. Musikaliskt låter Eskobar både Mazzy Star, Chris Isaak och lite Radiohead. Men mixen känns inte som något plagiat, utan fräsch.

Det är alltså musik i den långsamma och melankoliska genren. Eftertänksamma texter, med ett sparsmakat men nyansrikt komp. Plattan är jämn, men det finns några höjdpunkter. Inledande ”Tumbling Down” är nästan ett mästerverk. Nämnda ”Good Day for Dying” likaså. ”She's Not Here” är också en höjdare”. Men som sagt. Eskobar känns som ett helgjutet album-band.

Svensk pop mår bra. Förra året debuterade The Motorhomes framgångsrikt. Eskobar har alla möjligheter att lyckas i samma stil. Får du chansen att se bandet i sommar, ta den. Det här kan nämligen vara årets svenska debut.

Fredrik Welander

Publicerad: 2000-04-07 00:00 / Uppdaterad: 2000-04-07 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #427

6 kommentarer

Tja. Eskobar är jättebra. Finns inte så mycket mer att säga. Men tycker nästan att du är lite väl positiv. En 9:a? Lika bra som t.ex. Isola. Nja. Skivan är lite VÄL enformig. Det är en mysig skiva, lagom till efterfest eller en regnig dag med en kopp choklad. Men inget som kommer sätta några större spår i mitt hjärta.

^Fia Oregistrerad 2001-05-01 18:55
 

kommoentar tar till ovanstående kommentar:

det var precis vad jag också tyckte först.

men efter att den började växa så blev den precis så bra som rescensenten tycker.tjo!

tobbe Oregistrerad 2001-05-20 20:01
 

denna är jävligt bra deras nya är jävligt dålig

hej Oregistrerad 2001-11-11 22:22
 

Hallå!! Låtsasångest kan jag va utan! De suger ju!!

Asså? Oregistrerad 2002-11-14 20:27
 

Den bästa svenska skivan som någonsin har gjorts tilsammans med håkans "känn ingen sorg för mig göteborg"

Medlem 2004-04-23 19:20
 

En guldklimp till skiva! Låtarna håller alla klassen, utan att bli för långrandiga. Klart deras bästa skiva

Medlem 2004-09-30 14:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig