dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Fun Lovin Criminals: Mimosa
Mimosa (CD) Fun Lovin Criminals
1999
EMI
6/10

Hi, we are the Fun Lovin Criminals

Lyssna

Sök efter skivan

Föreställ dig att du glider in på ett ganska flott men ändå sjabbigt hotell någonstans i en stor stad i USA. Hotellet är sjabbigt mest för att det funnits där så länge utan att renoveras. Det har hamnat i fel läge efter att stadens nöjescentrum förflyttats av nya trender och tidens gång. En gång var hotellet av första klass, det märks. Förmodligen heter det Ritz eller något likartat storslaget från en svunnen era.

Det är torsdagkväll. Det regnar ute. Du har lite tid över, kanske väntar du på en buss till någon annan stad. Hursomhelst slinker du in i baren på hotellet för att dricka något värmande medan du väntar. Baren är någorlunda välfylld, det sitter ett trettiotal personer där i den skumma belysningen. Cigarettröken ligger tät i lokalen. I ena hörnet av baren finns en illa belyst scen.

Tre kostymklädda, men orakade, snubbar glider upp på scenen och tänder ljusen i kandelabern. Trummisen tänder dessutom en röd lampa som lyser honom i ansiktet. Basisten är ingen vanlig basist. Han spelar keyboard och ibland lite blås. Gitarristen har varit på Hawaii och fastnat för det lokala gitarrljudet. Det låter lite porrigt. Fast det känns ändå skönt och du nynnar med i texterna. Repertoaren består mest av covers, moderna standards. Det är låtar av artister som Earth, Wind & Fire, Louis Armstrong, 10 CC, Climax Blues Band, Nancy Sinatra och Ozzy Osbourne. Några egna låtar kör de också. Arrangerade på samma mjuka cocktailrockjazziga vis. Du anar att du hört någon av låtarna på radio någon gång. Fast det lät annorlunda då.

Trots att det inte är några enastående versioner som bjuds och trots att du har hört liknande saker tusen gånger förr, så stannar du ändå kvar. Det svänger. Det får dig att le och må bra. Du dricker lite för mycket och missar bussen. Men det gör inte så mycket, det går fler bussar och bandet var bra.

Patrik Hamberg

Publicerad: 1999-12-07 00:00 / Uppdaterad: 1999-12-07 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #302

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig