dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Common Rider: Last Wave Rockers
Last Wave Rockers (CD) Common Rider
1999
Panic Button / Border
8/10

Sista vågen rockar

Lyssna

Sök efter skivan

Som en blandning av melodiös amerikansk punk och ska slår bandet Common Rider mig rätt i magen med sitt första album ”Last Wave Rockers”. Det är inte särskilt väl genomarbetat (låter som demos från min egen ungdom), och det är inte särskilt nyskapande (man har hört detta en och annan gång). Men det finns något som får mig att röra på min kropp. Det är något mitt i demovarningen och det igenkännande som ger något nytt.

Common Rider bildades i januari -99 och består av gamla medlemmar från Operation Ivy, Screeching Weasel och Squirtgun. Deras inställning var att detta inte skulle bli punk igen, men det blev det. Punk med mjuka melodier, trallvänliga refränger och klassiska andrastämmor. Att sedan ska-musiken går igen i de flesta dängorna höjer ”Last Wave Rockers” en aning över mängden.

Mer än så kan inte sägas. Troligtvis är det så att många skulle argumentera mot på punkten att detta är bra. Men kan detta få mig att gunga så där lagom punkigt, då är det bra. Ock kan sedan dessutom band som The Offspring få hit på hit, då borde Common Rider slå stort. Tyvärr ligger inte bandet på någon större label, och deras lansering verkar minimal. Får du tag i skivan, lyssna och njut. Förmodligen känner du avsmak inför alla deras sno-skämt på andra grupper. Men du kan också förbise detta, och som jag bara spisa cool punk.

Peter Dahlgren

Publicerad: 1999-09-19 00:00 / Uppdaterad: 1999-09-19 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #221

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig