dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Weeping Willows: True to You
True to You (CDEP) Weeping Willows
1999
Grand Recordings
6/10

Ingen snabb succé

Lyssna

Sök efter skivan

Det är inte många svenska artister idag som har en så unik och säregen musikalisk profil att man bara efter ett par takter kan känna igen dem. Men det finns undantag. bob hund är ett sådant band. Ett annat är Weeping Willows.

Från början var Weeping Willows ett renodlat coverband med huvudsakligen musik från 1950 och -60talen på repertoaren och det är också där grunden till deras eget sound finns. Att beskriva hur det låter är inte helt okomplicerat då de hämtar sina influenser från många olika håll. De kombinerar soul med country, bombastisk agentfilmmusik med storbandsjazz och latinoinfluenser. Det här samlas sedan ihop och körs genom en produktion som till stor del bygger på Phil Spectors klassiska ”wall of sound”. Resultatet blir ett band som med genuin kärlek förvaltar arvet efter alla dessa influenser och samtidigt skapar något eget.

Kärlek är också ett återkommande tema i Weeping Willows texter och då framför allt olycklig sådan. Nya singeln ”True to You” är ytterligare en av dessa låtar där sångaren Magnus Carlsson berättar för oss hur ont i själen han har. Det är också en av de snabbaste låtar Weeping Willows någonsin gjort. Det är roligt att de väljer att släppa den som första singel från
det kommande albumet men tyvärr är inte ”True to You” en av Weeping Willows bästa låtar. Den är inte dålig men den saknar en omedelbar hitkänsla samtidigt som Magnus Carlssons röst inte kommer till sin rätt på samma sätt som i gruppens långsammare låtar.

Det märks direkt på andraspåret ”When our Hearts were Young” som är en ödslig ballad där han låter som en mäktig hybrid av Roy Orbison och Elvis Presley. Övriga spår på singeln är ”The Truth in your Eyes” som är en poplåt med klassisk Motown-refräng och gitarrballaden ”You're Everywhere” tagen från soundtracket till filmen ”Under Solen”.

Jag tror inte att ”True to You” kommer bli någon större framgång för Weeping Willows men tillsammans med de andra låtarna lyckas de ändå visa vilket mångsidigt band de är. Fullängdaren ”Endless Night” är planerad att släppas 17 September. Då är det upp till bevis.

David Drazdil

Publicerad: 1999-06-07 00:00 / Uppdaterad: 1999-06-07 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #139

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig