dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Breach: Venom
Venom (CD) Breach
1999
Burning Heart Records
7/10

Ljuvligt mangel

Lyssna

Sök efter skivan

Breach kommer från norrland. Det hörs. Norrland är en stark grogrund för ångest och ilska. Detta är något man inte minst förstår efter att ha lyssnat på ”Venom”. Breach spelar en typ av noisecore/deathrock som jag tidigare har haft svårt för. Mest p.g.a. att produktionerna brukar vara undermåliga, samt det evinnerliga grövlande som genrens band ofta hänger sig till. Serial Cynic lyckades dock tidigare i år att väcka mitt intresse för noisigare svensk musik, och nu kommer Breach och övertygar.

”Venom” är en utmärkt producerad platta som kräver sin lyssnare. De första tre till fem genomlyssningarna är minst sagt jobbiga för ett otränat öra. Det är inte något direkt mördartempo vi talar om, men det manglas, skramlas och grövlas. Manglet ter sig dock efter en stund som ljuv musik och jag får en känsla av att detta är riktigt bra. ”Diablo” och ”Black Sabbath”, de två instrumentallåtarna får mig dessutom att gny av vällust. Och det kanske är
här någonstans problemet ligger. Grövlandet/skrikandet kan efter en stund bli lite jobbigt, och detta faktum innebär att jag inte alltid orkar med
att lyssna på skivan.

Här på sin tredje platta tror jag att Breach har gjort sitt hittills bästa
material. Att dessutom Per Nordmark från Fireside är med och plågar skinn gör den än mer intressant. Om du nu vill gå ut och inhandla ”Venom” med en gång efter att ha läst detta, tänk då på att ge den lite tid och att den kräver att man verkligen lyssnar på den. Undvik dock spisning av detta alster på familjeträffen eller cocktailpartajet.

Mikael Nordlander

Publicerad: 1999-03-29 00:00 / Uppdaterad: 1999-03-29 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #118

3 kommentarer

så svår är den väl inte?

annars bra recension

Daniel Oregistrerad 2001-08-11 01:21
 

lyssna på "god" istället.. ännu bättre mangel!!

julle Medlem 2004-05-25 12:59
 

vadå god? menar du "it's me, god" eller "godbox?"

Medlem 2005-11-29 21:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig