dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Richie Sambora: Undiscovered soul
Undiscovered soul (CD) Richie Sambora
1998
Mercury
3/10

Musik för Radio Rix

Lyssna

Sök efter skivan

Bon Jovis gitarrist Richie Sambora fortsätter med andra soloplattan ”Undiscovered soul” på den väg som han och parhästen Jon Bon Jovi slagit in på under nittiotalet. Mogen FM-rock, producerad för amerikansk radio.

”Undiscovered souls” lista över musiker innehåller namn som Chuck Leavell, som spelar piano med Rolling Stones, David Paitch, från Toto och Don Was, som också producerat albumet. Precis som med så mycket annan sån här musik är det kompetent framfört, men ack så tråkigt. Sambora har sinne för att skriva låtar som fastnar, vilket inte minst märkts i Bon Jovi, men i den här välpolerade tappningen blir allt mest smetigt, nästan som på svensktoppen.

För den som gillar Joey Tempest nya plattor och Stefan Andersson kan Richie Sambora bli en trevlig överraskning. Den som gillar Bon Jovi blir nog mer besviken. Borta är New Jersey, cowboyhatten och fransjackan. Nu är det etablissemanget som är Richie Samboras hemmaplan.

De tolv låtarna på albumet är jämna. Ingen låt sticker ut. Karriären är trygg för Richie Sambora. Han och Jon Bon Jovi kan varva solokarriärerna med nya plattor med Bon Jovi då kassaflödet måste öka. Tryggt och tråkigt låter det också om ”Undiscovered soul”. Musik som är perfekt för Radio Rix.

Fredrik Welander

Publicerad: 1999-03-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-04 13:55

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #107

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig