dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Depeche Mode: The Singles 86-98
The Singles 86-98 (CD) Depeche Mode
1998
Mute
5/10

Blipp-blopp best-of

Lyssna

Sök efter skivan

Gruppen Depeche Mode behöver ingen närmare presentation.

Vad som kanske däremot bör nämnas är att jag har den aktningsvärda ålder inne som gör att jag var med på den tiden då tonårsvärlden delades in i två kategorier människor: vi hårdrockare, och så de där syntharna som man inte hade mycket till övers för. Med dessa fakta som bakgrund kan man konstatera att tiden går och den färgskala som tidigare spände mellan svartaste svart och vitaste vitt, har, om inte bleknat, så åtminstone skiftat en del i kulörerna. Dryga tio år senare kan jag till och med tillstå att Depeche Mode faktiskt har presterat en och annan bra låt genom åren.

Vid närmare eftertanke så är det rätt många. Jag skulle aldrig erkänna det för t.ex. min flickvän men det hände att jag sjöng med för full hals när jag lyssnade på denna dubbel-CD.

Jag har fortfarande lika svårt för de äldre, ”blippiga” låtarna men de mörka numren från senare år, t.ex. ”Walking in My Shoes”, ”It's No Good”, ”Barrel of a Gun”, är riktigt tunga.

För fansen är denna dubbel naturligtvis obligatorisk men den är ett bra köp även för oss andra eftersom den innehåller alla singlar som gavs ut mellan 86-98. Ett stort minus dock för den fattiga sleeven, som saknar alla de fakta som borde vara obligatoriska på en CD av det här slaget! Bakläxa på den punkten!

Patrik Ekelöf

Publicerad: 1999-01-02 00:00 / Uppdaterad: 2008-10-06 15:02

Kategori: Dagens skiva, Lördag, Recension | Recension: #61

12 kommentarer

Skandal!

Eller vad skule du säga om en gammal syntare fick recensera Iron Maidens greatest hits och gav den en tvåa för den jobbiga och komplicerade ljudbilden smat överskottet på skrikiga gitarrrer!?!

Skärpnin, du är inte rätt man för att recensera den här skivan!

Daniel Oregistrerad 2001-11-14 14:43
 

Daniel!

Du har en bra poäng i ditt inlägg. Men en 5:a enligt dagensskivas betygsskala är ju knappast en tvåa. Snarare en svag trea. Skillnaden är avsevärd.

Johan H Oregistrerad 2002-06-30 00:47
 

Snälla… En svag trea? tillåt mig asgarva! Du hade ju inte sjungit med i en skiva som bara förtjänade en svag trea, eller hur? Om ni nu ska ha en recensent som inte förstår att uppskatta musiken (vilket ger en oerhört missvisande bild) så var åtminstone ärlig…!

Zarah Oregistrerad 2002-07-21 11:10
 

detta album ska ha högsta betyg,inget snack om saken. Håller fullständigt med Daniel,varför recenserar en gammal hårdrockare en singelsamling av världens bästa och viktigaste synthband?

Henrik Oregistrerad 2002-08-13 00:00
 

Som recensent ska man kunna vara objektiv och inte missuna olika genrer. Patrik Ekelöf är uppenbarligen en inkompetent recensent.

Pug Oregistrerad 2003-02-28 13:25
 

Visst är en recension subjektiv men jag undrar ändå om ni har någon slags policy på DS för i detta fall känns betyget oerhört lågt och faktiskt fel, fel, fel!!!

aladdin sane Oregistrerad 2003-03-01 01:52
 

Denna recensionen var under all kritik. Inte för att jag är en rabiat Depeche-fan utan snarare än person av rim och reson. knappast vill man läsa en tarvlig recension signerad av en individ som tydligen inte kan förstå sig på musiken i fråga. Din metod (ifall du ens har en) att granska är milt uttryck bristfällig.

”Jag skulle aldrig erkänna det för t.ex. min flickvän men det hände att jag sjöng med för full hals när jag lyssnade på denna dubbel-CD.”

underbar mening. lägg in några sömniga gitarrsolon och avgrundsvrål då skulle du älska den?! För det är ju knappast manligt å tufft att uppskatta blipp blopp.

fortsätt recensera Maidens best of-plattor men allt med elektroniskt innehåll bör du hålla dig i från; undrar ifall du ens bör rosta dina egna mackor.

Haha Oregistrerad 2003-08-15 01:27
 

Depeche Mode är som alla musikintresserade vet ett av 80 och 90-talets mest inflytelserika band. Inte bara pga deras stora fan-skara, utan även pga deras inflytande på tonvis med andra band.

I ljuset av detta är det helt enkelt inte möjligt för en seriös musikkritiker att ge en singelsamling med DM betyget 5/10. Det är enbart löjeväckande att en person som Patrik Eklöf som uppenbarligen inte förstår att uppskatta annan musik än gitarrbaserad, ger sig på att recensera denna skiva.

Lägg ner och lämna över sådant du inte förstår till annan recensent!

dennis Oregistrerad 2003-09-25 13:39
 

Alltså alla, klaga inte så mkt! Jag skulle inte gett den här skivan bara 5 visst inte, men inse att ALLA recensioner ÄR subjektiva! Även om denna ”hårdrockare” kanske inte var ett bra val för just denna recension, så gäller även att han inte är en bra recenscent över huvud taget. Man måste ju vara väldigt öppen när det gäller betygsättningar och bedömningar osv. så om nu Patrik skulle recensera bara vad han gillade skulle det ju bli som de gästrecensioner som alla klagar över 10/10 på alla skivor!

Svenne Oregistrerad 2003-11-17 01:12
 

Jag medhåller många av de andra som har yttrat sig. Själva titeln avslöjar ju genast inställningen Patrik Ekelöf har till elektronisk musik.

Att låta en person som inte har tillräckligt öppet musikaliskt sinne för exemplevis DMs musik – utan som måste ha rockelement inkluderade i musiken för att tycka om den – bör inte recencera en skiva som denna.

Att recensioner är subjektiva av naturliga skäl är ingen bra ursäkt; recencenten bör vara så objektiv som det går och bedöma den musikaliska kvaliteten som sådan.

Medlem 2005-04-22 17:04
 

Patrik, ett stort plustecken dock för kommentaren om den fattiga sleeven!

Medlem 2005-04-22 17:06
 

Ja, skandal.

Precis som Daniel säger, jag skulle inte ge Iron Madien ett högt betyg direkt men anser ändå att jag inte är rätt person att recensera en sådan skiva.

Medlem 2006-07-07 13:03
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig