dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Soviac: Back Album
Back Album (album, cd) Soviac
2012
Nomethod Records
8/10

Lysande

Lyssna

Sök efter skivan

Ända sedan starten 1996 har Soviac varit i framkanten för utmanande indierock, oavsett inriktning utåt. Det har flörtats med dansmusik, noise och rak rock. Nu, efter ett gång års bortovaro från skivsläppartagen, kommer så Back Album – ett album som visar upp en hungrig trio. En trio som fortsätter att utmana och överraskar positivt. Jävligt positivt dessutom!

Gunnar Lindstedt, Catharina Breineder och Markus Wold har, ursäkta klyschan, gått från klarhet till klarhet och släpper här bästa plattan de någonsin fått ur sig.

I Soviacs värld är den skeva ljudbilden lag, de smittande och ofta desperata melodierna fundamenten världen bygger på och man lyckas sammanfoga dessa två element på bästa sätt. I smått nedtonade Terrible ligger en suggestiv känsla som ger mersmak, i singlarna Fear och French slungas man tillbaka till hur indierock lät på nittiotalet där det kränger och skaver lovvärt.

Man har, på detta släpp, tagit hjälp av Johan Gustavsson som tillsammans med bandet landat en utgåva som rör sig fritt och lekfullt mellan indierock och electro. Och det är så ruskigt bra.

Publicerad: 2012-04-14 00:00 / Uppdaterad: 2012-04-13 10:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6319

2 kommentarer

Riktigt bra skiva, tack!

Jakob Oregistrerad 2012-04-14 09:48
 

Good stuff

Hola Oregistrerad 2012-04-15 03:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig