dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Moodymann: Picture This
Picture This (ep, mp3) Moodymann
2012
Scion
7/10

Känslosam man

Lyssna

Sök efter skivan

Förutom att ha varit symbol för en av Stockholms genom tiderna bästa klubbar (ja, kära saknade Guidelines det är er jag tänker på) har Kenny Dixon Jr sedan mitten av 90-talet som Moodymann byggt upp en tung status med sina Detroithyllande släpp i skarven mellan house och techno. Så när ett antal Twitterflöden häromdagen meddelade att Picture This, precis som det ryktats, släppts för fri nedladdning var det bara att kasta sig över den på stört.

Mer än något annat är Picture This, kanske just på grund av det, en känslofylld provkarta över alla Moodymanns soundvariationer. Här finns de djupa basgångarna, aviga beatmönster ibland helt på tvärs med musiken och plötsliga discoutbrott mitt i ett tungt technogroove.

Suggestiva 9 Nites 2 Nowhere är Miles Davis på en syrad prototechnoetripp och Basement Party ett electrofunkigt sådant. Efter den klubbfokuserade inledningen kastas vi rakt in i det Motownarv som ständigt finns närvarande hos Moodymann. En ensam Rhodes och en sökande längtande Kenny är allt som behövs för att skapa smeksam elektronisk soul i U Ranaway, i Pray 4 Love får discorytmer vara med och leka innan Hold It Down svävar ut i gungande tvärflöjtspskydedelia.

Även om han satsar på idel säkra kort och försäkrar sig om att det finns något för alla kan det i sig vara ett vågspel då Picture This blir precis lika spretig som tidigare släpp. Men det är å andra sidan precis som det ska vara och när nästan samtliga spår dessutom håller god Moodymann-klass är det bara att njuta av en legend på sitt finaste humör.

David Drazdil

Publicerad: 2012-04-13 00:00 / Uppdaterad: 2012-04-13 10:52

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6318

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig