dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Iggy Azalea: Ignorant Art
Ignorant Art (mixtape, mp3) Iggy Azalea
2011
8/10

Pu$$y

Lyssna

Sök efter skivan

Jag älskar när tjejer gör vad fan de vill, men jag vet inte om det är vad Iggy Azalea gör, eller om hon bara är i processen att formas till en bästsäljande modell. Hennes hittills största hit heter Pu$$y. Är det kaxigt och självsäkert eller förnedrande?

När man lyssnar på Pu$$y och övriga låtar från Ignorant Art måste man gå med det förstnämnda. På rösten låter det som att det är hon som styr. Med järnhand. Eller, med avsågat hagelgevär. Hon rappar som värsta thugmafioson och skulle säkert kunna sy igen käften på flera trappers. Det är hoes och bitches och pussy i mängder, och hon äger språket. Tar orden till sig själv, använder dem i vad som känns som en positiv anda. Langar rader som jag vill skriva ner och memorera och spotta själv. Men så är jag ju väldans svag för fula ord och kaxigheter.

Iggy Azalea är från Australien, men hennes hiphop är tungt influerad av de skitigaste bakgatorna i USA:s söder. Eftersom Iggy Azaleas rap får mycket utrymme kan hennes musik lätt kategoriseras som hiphop, men beatsen är ofta stökiga och skulle kunna tillhöra M.I.A. Ignorant Art är väldigt lätt att gilla. Ett intro och åtta låtar där det aldrig finns plats för något dåligt eller ens halvdant. Det är fresh men inte svårt. Det finns überkaxig hook (Hello, där egentligen de snabba och twistade och sjukt imponerande verserna sticker ut mest), somrig R&B-refräng (Backseat), bombastiska beats med mäktiga verser (Treasue Island) och flippad knasighet (Drop That).

Tillbaka till den undran jag började Ignorant Art med. Jag vill inte hitta ett svar till den, utan istället strunta i att jag någonsin hade den. Jag diggar Iggy Azalea och det hon gör. Hur skulle jag kunna göra något annat efter den här knappa halvtimmen av råfet musik? Jag hoppas bara att inte spårar och dränker sin förmåga under patriarkatet eller löjliga beats. Jag hoppas att hon hjälper världen att komma till en plats där man inte dras till fördomar, långdragna analyser och oro så fort en rappare är en snygg tjej.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2012-04-12 00:00 / Uppdaterad: 2012-04-12 22:21

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6317

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig