dagensskiva.com

48 timmar

Tre frågor

Maria Gustafsson: Tre frågor efter sista recensionen

Maria Gustafsson (Foto: Fifi)

Hur känns det nu när du skrivit din sista recension på dagensskiva.com?
Tomt, så klart. När jag skulle förhandslyssna på M. Ward idag tog jag på recensentöronen. Sen kom jag på att jag inte behövde. Det var både skönt och lite tråkigt.

Det blev 309 recensioner till slut. Vilken recension minns du bäst?
Min första, av Herman Düne (innan de bytte till Dune) och deras Not on Top. Eller var det Mas Cambios? Nej, Not on Top måste det varit. Jag slet länge med den innan jag var nöjd och fick slå upp om det hette en eller ett kamelhårsulster. Jag minns också svårigheterna i att recensera The Bear Quartet. Ett band ingen annan vågade skriva om.

Hur ska du hitta ny musik nu när du inte längre kommer få några recensionsskivor?
Det var ganska länge sedan jag upptäckte musik på det sättet. Men visst dyker det ibland upp fina album när man lyssnar igenom postskörden, även om jag mest blivit tillskickad skivor med sepiatonade bilder på buffel-horn och pick-up-trucks på konvolutet. Bästa sättet att upptäcka ny musik är fortfarande att hålla ögonen och öronen öppna för vad vänner, bloggar och skumma figurer på krogen skriver och pratar om.

Hejdå Maria! Vi kommer sakna dig.

Kal Ström

Publicerad: 2012-03-27 23:38 / Uppdaterad: 2012-03-28 07:56

Kategori: Tre frågor

2 kommentarer

Tack för den här tiden.

Medlem 2012-03-28 08:30
 

Instämmer i den sista meningen i texten.

Dronten Edward Oregistrerad 2012-03-28 18:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig