dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Tiombe Lockhart: Augustus & Me
Augustus & Me (ep, mp3) Tiombe Lockhart
2012
FRSH SLCTS
8/10

Dubsoul bortom tid och rum

Jag ska erkänna att jag släppte min koll på Tiombe Lockhart när hon for iväg med Cubic Zirconia. Deras euroblandning var helt enkelt inte min kopp te. Så när en solorelease med Lockharts namn dök upp i min RSS-läsare häromdagen var det mest en pliktskyldig nerladdning som sattes igång. Att den kom via kvalitetsleverantören FRSH SLCTS gjorde att jag ändå ville ge de tre låtarna en chans. Titeln Augustus & Me lockade också.

Mina öron sattes på helspänn redan när den första dubbiga basen rullade genom hörlurarna och bekräftade att Augustus vad just Augustus Pablo. På Pablos rytmer sjunger, skriker och viskar Lockhart förföriskt i åtta och en halv minut. Det går direkt in i hjärteroten och kräver omlyssning. Ljuvligt och självsäkert kaxigt. De tre spåren går runt varv på varv på varv och jag önskar att hon snart ger ännu mer av samma vara. Jag vill stanna längre i deras närhet.

Lockharts röst och Pablos musik är ett perfekt möte utanför tid och rum. Tillsammans gungar de runt i en lekfull dans en lång het natt som aldrig borde få ta slut. Som om Primal Screams EP Star fått en yngre kvinnlig och amerikansk kusin. Knasigt bra.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2012-02-18 00:00 / Uppdaterad: 2012-02-17 21:24

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6265

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig