dagensskiva.com

48 timmar

Recension

All The Saints: Intro To Fractions
Intro To Fractions (album, cd) All The Saints
2012
Souterrain Transmissions
5/10

Fina (o)ljud med vag helhet

Det börjar så bra. Inledande Half Red, Half Way är rytmiskt lekfull på ett härligt nördigt sätt samtidigt som den ständigt håller på att implodera av oljud. När sången presenteras drar sig alla instument tillfälligt tillbaka för att återigen kastas in med en rundgång från helvetet. Det är slarvigt och skränigt som Sonic Youth samtidigt som det är nördigt utstuderat som Radiohead. Och till en början tycker jag verkligen om All The Saints Intro To Fractions.

Men ju mer jag lyssnar, desto mer börjar jag undra om det egentligen finns några låtar bakom dem coola framtoningen och kommer fram till att det faktiskt är ganska klent med det. Oljuden är fantastiska och den rytmiska lekfullheten lyfter verkligen All The Saints. Men det räcker inte på långa vägar för att hålla upp ett album med 13 låtar.

Det finns några godbitar. Redan nämnda Half Red, Half Way är en av dem. Alteration är en annan: trumkompet som driver låten är nästan hypnotiskt i sin intensitet och tillsammans med fina gitarrslingor, diverse oljud och vag sång långt bak i ljudbilden skapar de en mystisk stämning som känns ganska talande för hela skivan – låten blir en slags koncentration av allt det som är värt att ta till vara på från albumet. Näst sista låten Buster är albumets kanske starkaste låtkonstruktion. Där finns en tydligt sammanhållen idé, något som lyser med sin frånvaro för albumet som helhet.

Jag kommer definitivt hålla ett öga på All The Saints. De vet hur man gör (o)ljud och de har ett driv och en stämning som jag tycker om. Men de verkar också lita så mycket på just dem faktorerna att de glömmer bort att binda dem samman till en helhet.

Anton Wedding

Publicerad: 2012-02-13 00:13 / Uppdaterad: 2012-02-13 00:32

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6260

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig