dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jealous Cowards: Jealous Cowards
Jealous Cowards (album, cd) Jealous Cowards
2012
Ductapes
8/10

Inte så fegt

Det är ruskigt befriande att bara ge sig hän. Du vet, få saker gjorda med bästa resultat fast kanske inte på det bästa eller snyggaste viset. Du ska från a till b och fan ta de som står i vägen. Jealous Cowards vet hur det är. Det visar kvartetten upp hänsynslöst på färska självbetitlade fullängdaren. Inga konstigheter.

Visst, det finns övertydliga passningar till storheter som såväl Black Flag som inhemska Regulations men det är inget som står i vägen för detta välkomna inslag i svenska punkscenen. Medlemmarna, som härstammar från bl.a Gävle och Ronneby och som huserar i Malmö, lyckas med det svåra i att hitta en originalitet i en genre som är svår att sticka ut från. Det kan ha med kompromisslöshet att göra, kanske handlar det helt sonika om låtarna.

Jag tror på en hybrid av båda delar.

Collision Course, The Serbian Dream, Crime Fucking Hardcore City (en benämning på Malmö, för de inte har koll på det) och intensiva Banned From the Mall är alla fina representater för ett band som är hungrigt utan att det skiter på sig i försök att övertyga. Det kommer naturligt.

När man bjuder in Hårda Tiders Erik Persson och David Sandström (Final Exit med mera) på Chaos är det svårt att se varför hyllningskörerna ändå inte är högre.

Jag tror på Jealous Cowards. Skivan är bevis på det. Mångårige Close-Up Magazine-skribenten Mikael Sörling är av samma uppfattning, han kommer på nästa Turist i tillvaron-samling inkludera bandet. Inga konstigheter.

Publicerad: 2012-01-27 00:00 / Uppdaterad: 2012-01-26 19:13

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6243

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig