dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Submarines: The Shoelaces
The Shoelaces (ep, cd) The Submarines
2011
Nettwerk
5/10

Att balansera på gränsen mellan lekfullt och svårsmält eller introvert är inte enkelt. Många artister har provat, merparten har misslyckats. The Submarines lyckas parera balansgången med hjälp av charm och naivitet.

Bandet, som består av paret Blake Hazard och John Dragonetti, har, förutom det uppenbara i att de är just ett par, lite gemensamt med Mates of State. Mycket på grund av låtstrukturerna som har något vemodigt över sig samtidigt som en lekfull approach svävar över dem.

I titelspåret på denna EP studsar melodierna fram på ett lättsmält och övertygande vis. Det är popmusik för skvalet och det med den äran. Man ger sig dessutom på att ge ut en cover på Just Like Honey, Jesus & Mary Chains gamla örhänge, vilket i sig erhåller ett plus i kanten. Att covern i övrigt inte tillför så mycket är inte mycket att orda om – svårt att göra ett redan fulländat mästerverk bättre, liksom.

Elektroniska Your Silent Face är skivans lilla utropstecken som bryter av ett i övrigt enahanda släpp. Här finns en smärre suggestiv känsla bandet borde jobba mer med.

Inte galet bra men inte heller riktigt dåligt.

Publicerad: 2011-12-26 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-23 12:10

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6210

2 kommentarer

Var ingen höjdar platta….

Jake Oregistrerad 2011-12-26 12:02
 

Kanske bör det nämnas att ”Your silent face” också är en cover?

Bernard Hook Oregistrerad 2011-12-27 11:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig