dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pretties For You: Woods
Woods (album, 7”) Pretties For You
2011
6/10

Driv och melodikänsla

Woods är Göteborgsbandet Pretties For Yous första singel. Om bandnamnet är en allustion på Alice Coopers första album (slackerrockiga Pretties For You) är det inget som hörs. Pretties For You påminner snarare om den kliniska JC-rock som slog igenom i början av förra årtiondet samtidigt som det stilrena omslaget tycks signalera att de är ett band som hör hemma i ett mer samtida musiksammanhang – kanske något som är extremt ovidkommande att ta upp, men skivomslag är ju trots allt en del av hur band marknadsför sig och Pretties For Yous eleganta omslag hör till samma kategori som till exempel omslagen till Japandroids Post-Nothing och Girls Album.

Hur som helst: det är mycket som är rätt. Första låten av tre – Shed No Tears – har en finfin versmelodi som sångerskans luftiga röst lyfter och låter bära fram till en stark refräng. De båda andra låtarna Dancing Machine och Woods överraskar knappast men är också bra – orgeln i refrängen till den tidigare och gitarrmelodin i sticket till den senare är toppar som bidrar mycket till det.

Det finns ett driv och en melodikänsla hos Pretties For You som jag uppskattar och hoppas att de håller fast vid. Låtarnas förutsägbarhet både vad gäller form och arrangemang har sina fördelar men gör ändå att jag känner att det är något som saknas för att jag ska fastna. Vi har hört detta många gånger förut, vilket gör det enkelt att avfärda, men om Pretties For You kan lyfta sin dansanta powerpop ytterliggare ett snäpp till nästa släpp, är det något vi tål att höra igen.

Anton Wedding

Publicerad: 2011-12-22 00:25 / Uppdaterad: 2011-12-22 00:25

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6206

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig