dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Cowboy Junkies: Sing in My Meadow
Sing in My Meadow (album, Spotify) Cowboy Junkies
2011
Latent Recordings
6/10

Långväga projekt

The Cowboys Junkies är inne på sitt tjugofemte år när de släpper fyra album på två år. Sing in My Meadow är det tredje albumet i Nomad-serien där det första albumet, Renmin Park, lät lite som om det var inspelat i en låda och det andra, Demons, bestod av Vic Chesnutt-covers och lät lite mer som det Cowboy Junkies jag är van att höra.

Därmed erkänner jag att min Cowboy Junkies-samling består av The Trinity Session från 1988 och inte så mycket mer. Det Cowboy Junkies jag har lyssnat på är mörk och släpigt och håller sig i närheten av standards och mycket känslor. Jag föreställer mig att det även är därför Lennart Persson valde just en av deras låtar till Feber 2. Sing in My Meadow ligger ganska långt från det Cowboy Junkies som funnits för mig. Visst låter spår som Late Night Radio ganska precis så men i övrigt är det stökigt. Det är vasst och högljutt. Det är ett band som har stängt in sig i några dagar och gått loss, som det heter.

Ju mer jag lyssnar till Sing in My Meadow desto snällare tycker jag att det låter, även om jag får sänka efter att öronen blir tröttare. Margo Timmins sång har en förmåga att fängsla vilken lyssnare som helst. Det finns förmodligen ingen sångerska som sjunger mer ärligt och angeläget. Som skiter i så mycket runt omkring, utan att konstla till det.

Cowboy Junkies är ett tåg som aldrig kommer att ha stannat vid alla stationer. De kommer fortsätta och fortsätta och alltid hitta nya platser att spela på, nya rum att utforska. De har snart varit överallt, men till skillnad från andra band som hållit på i tjugofem år har de inte blivit ett maskineri. Det finns en nyfikenhet i ett projekt som ger fyra album med olika inriktningar under två år. När jag lyssnar känns det att Sing in My Meadow mer är intressant ur det perspektivet än en särskilt bra skiva. Men här finns ändå tillräckligt många bra låtar för att ge hela Nomad-serien en lyssning.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-11-12 00:00 / Uppdaterad: 2011-11-10 20:03

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6163

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig