dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Cerebral Ballzy: Cerebral Ballzy
Cerebral Ballzy (album, cd) Cerebral Ballzy
2011
Cooking Vinyl
8/10

Uppfriskande

Vi vill inte uppfinna hjulet, vi försöker bara få det att snurra riktigt snabbt.

De sätter passande ord på det själva, Brooklyns nya kelgrisar. När man tar del av denna självbetitlade debut förundras man av hur många kritiker som slagit knut på sig själva i en iver att överträffa varandra i försök att beskriva Cerebral Ballzy. Det är enkelt. Det är punkrock. Rak, adrenalinstinn hardcoreminnande punkrock. Som av någon anledning tagit sig in i finrummen (läs: Pitchfork, Mojo, NME). Inget fel i det, men i ett sådant sammanhang är bandet grabbarna som häller litervis med sprit i bålen på skoldansen och sedan crashar festen. Typ.

Med detta sagt vill jag påstå att bandets kompromisslösa approach, inte helt olik den Black Flag eller nutida Trash Talk anammade i bandens vaggor, är välkommen. Det är uppfriskande med ett band som öppnar spjällen, trycker plattan i mattan och som gör det bra och framför allt spännande. Spännande så till vida att genren nu för tiden är sprängfylld av smörja att man behöver ta till en sil för att vaska fram guldkornen. Och ja, Cerebral Ballzy tillhör det där guldet.

Furiösa Junkie For Her, delvis hittiga Drug Myself Dumb och inledande On the Run är tre fina exempel på glimrande spår. Det som överlag gör skivan lätt oemotståndlig är bandets happy-go-lucky-attityd, vilket måste applåderas. Man går all in, spelar in en punkskiva och drömmer om att äta pizza och åka skateboard (Sk8 All Day) liksom. Inga konstigheter.

Dessutom är det uppfriskande att ett band från Brooklyn hittar en genomslagskraft av denna magnitud med tanke på vilken genre de verkar i.

Rekommenderas.

Publicerad: 2011-08-31 00:00 / Uppdaterad: 2011-08-31 00:11

Kategori: Recension | Recension: #6091

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig