dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jay-Z & Kanye West: Otis
Otis (singel, mp3) Jay-Z & Kanye West
2011
Roc-A-Fella/Roc Nation/Def Jam
6/10

Souldivor?

Trots att Otis är en ovanlig låt i sin utformning är den som väntat. Jigga knäcker på micken och Kanye lyser med sin fingerfärdighet i beatskapande. Fast ärligt talat föredrar jag Jay-Z bara för att jag alltid föredrar Jay-Z. Kanye har rappat sämre än så här på de flesta av sina låtar, så jag ska inte klaga. Utöver de imponerande soloprestationerna är även spelet mellan de två bra och smidigt. Tillsammans deklarerar de hur swaggigast de är med privatjets, bilar, supermodeller, cigarrer och dyra drickor. Det är äkta skrytrap i all sin prakt, av den typen som artisten bara kan prestera när den inte behöver ljuga.

Otis övertygar stort till en början, för att det är en häftig låt som sticker ut och för att det är en massa tidlös Otis i den som alla människor tycker om. Jag tycker dock inte att det räcker, det behövs något mer för att det ska bli storslaget. Nu är det spännande första gången, men det lyfter aldrig och efter ett par lyssningar är man uttråkad.

Otis är så långt bort från förstasingeln H.A.M. man kan komma, och duon har gjort sitt bästa för att förvirra det förväntande fanet. Vad ska man vänta sig egentligen? De har även ökat hypen lite, i alla fall för mig. När H.A.M. släpptes var jag redo att stoppa kommande Watch The Throne i skräpfacket direkt. Otis får mig att dra tillbaka den aktionen lite, men jag ställer mig fortfarande mycket tveksam till det här albumet. Nästa vecka får vi se om världens bästa rappare kan göra det dugligt, eller om han helt har tappat omdömet i umgänget med världens just nu största idiotdiva.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-08-06 00:00 / Uppdaterad: 2011-08-05 23:42

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6066

11 kommentarer

Tack för tips.

Agnes Arpi Oregistrerad 2011-08-06 01:59
 

Kanye West är ett geni, Jay-z är ett geni, varför tala ner Kanye? Hans katalog som helhet är bättre än jay z och ja, inräknat heartbreak 808. Både kritikermässigt och personligt för min del. Reasonable, Blueprint, Black album och American Gangster är de enda som kan lyssnas i sin helhet utan att skippa, vilket inte är illa heller, dock av 11 album.

Viktor Oregistrerad 2011-08-06 19:31
 

Vill samtidigt tipsa om decoded, som du säkert redan läst, men det är det bästa jag läst på länge!

Viktor Oregistrerad 2011-08-06 19:37
 

Decoded är otroligt bra! Jay-Z är ett överväldigande inspirerande geni. Personligen är Kanye min fiende så därför klankar jag på honom varje chans jag får, men att påstå att hans musikkatalog överträffar Jay-Z:s skulle jag aldrig någonsin köpa oavsett hur objektiv jag var. Alla album av Jay-Z är helt stört bra förutom Blueprint 3. Kanye har lång väg dit. Autotunade plattan och Graduation är skräp, men resten är ganska bra. Debuten bäst. Ingen är bättre än något Jay-Z album, förutom senaste då.

Karin Lillbroända Redaktionen 2011-08-06 20:25
 

Kanye har just släppt sitt bästa album – Jay har precis släppt sitt sämsta. Om det är någon som kommer dra ner den här skivan så är det förmodligen inte Yeezy.

Rikard Oregistrerad 2011-08-07 14:40
 

Du har fan en poäng där Rikard. Även om Kanyes bästa är The College Dropout.

Karin Lillbroända Redaktionen 2011-08-07 22:27
 

Exakt vad har kanye west gjort för att bli din fiende? släpp den svenska jantelagen och låt killen ha ett ego. Viktor delar din uppfattning om jay-z katalog till fullo, american gangster var 2007 års album för övrigt.

Macke Oregistrerad 2011-08-08 21:20
 

förövrigt kan jag tipsa om kendrick lamar’s section.80 om den plattan har sprungit folket förbi

Macke Oregistrerad 2011-08-08 21:24
 

Målkamera på det, men jag föredrar nog Fantasy.

Rikard Oregistrerad 2011-08-08 23:38
 

Att Kanye West och Jay-Z har blivit så stora är ett bristsymptom. J Dilla, kom tillbaka!

Medlem 2011-08-11 14:39
 

Section.80 är otroligt bra, likaså O.D.!

Viktor Oregistrerad 2011-08-19 20:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig