dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Wonder Years: Suburbia: I've Given You All And Now I'm Nothing
Suburbia: I've Given You All And Now I'm Nothing (album, cd) The Wonder Years
2011
Hopeless Records/Sound Pollution
6/10

Halvfullt glas

Delvis inspirerade av Allen Ginsbergs America gick The Wonder Years in i studion med ett mål – nämligen det att tonsätta livet i USAs förorter, framställa den vanliga människan och föra fram henne i ett respektabelt ljus bortom omvärldens stereotypa bild av amerikanska befolkningen. Huruvida de lyckas är ovisst efter ett gäng genomlyssningar, men klart är att de försöker på ett klart övertygande vis.

På detta tredje album är The Wonder Years en sextett som bokstavligt talat sjuder av attitydstinn poppunk. Det finns ett släktskap till The Get Up Kids som jag inte har något emot. Det faktum att man faktiskt lyckas utmana bandet om genretronen är imponerande. Man lyckas dock inte.

Men det är en stark samling låtar man visar upp på Suburbia: I’ve Given You All And Now I’m Nothing. Philadelphia-bandet vet hur man ska appellera både till den stora massan kids som slukar denna sorts rockmusik samtidigt som man knyter till sig fans av starka melodier. Inledande Came Out Swinging sätter tonen direkt med en driven sångare, Daniel Campbell, som ges utrymme såväl sång- som textmässigt.

Dock, skivan lider lite av att för mycket material är lite för likgiltigt och inte följer en röd tråd. Det finns potential i albumet och i bandets bitvis Millencolin-minnande rock, men den försvinner i ballader som I’ve Given You All och löjeväckande poppunkiga Summers in PA.

Synd. Men jag kommer fortsätta hålla ögonen öppna för detta band. Nästa gång, nästa gång…

Publicerad: 2011-08-01 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-31 21:56

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6061

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig