dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jeudah: While We Sleep
While We Sleep (album, cd) Jeudah
2011
Blackstar Foundation
4/10

Tyvärr

Lyssna

Sök efter skivan

Det är ju inget att sticka under stol med – Jeudah är ett projekt som genast hamnade i mitt intresse och blickfång. Ett tvåmannaprojekt som består av Jan Jämte och Kristian Karlsson borgar för kvalitet. Vilka, sa du? Tongivande medlemmar i Khomaoch pg.lost. Det räcker så.

While We Sleep har de slagit sina påsar ihop och skapat en atmosfärisk ljudbild som delvis inte är långt ifrån Karlssons tidigare band Eskju Divine, en notering jag drar på inte helt satta grunder – Eskju Divine led av samma symptom som Jeudah, nämligen den att det är ett alltför omfångsrikt komponerande på mestadels halvfart. Det såsar omkring för mycket och hittar inte riktigt hem till där jag önskar skulle vara hemma.

Dock, det finns ljusglimtar. Bra sådana om jag får tillstå. Titelspåret dryper av ett mörker som bärs mot ljuset av Jämtes känsliga och samtidigt kraftfulla stämma uppbackad av Thomas Hedlunds karaktärisktiska trumspel. Vem, sa du? Vet du inte vem det är kan du sluta läsa här.

Den för den här kombon poppiga A Ghost That Never Leaves är även den ett fint och avstämt guldkorn på en skiva som vid första anblick verkade lovande men som inte infriar förväntningarna.

I sanning trist. Tyvärr.

Publicerad: 2011-07-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-21 21:45

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6052

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig