dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Chad Valley: Equatorial Ultravox
Equatorial Ultravox (album, Spotify) Chad Valley
2011
Loose LIps
6/10

Solblekta Polaroidbilder

Fjäderlätt popeskapism är något som hör årstiden till och när Hugo Manuel under sitt Chad Valley-alias låter sina soldisigt storslagna låtar rulla in som vågor träffar han rätt på så många sätt. Visst är det lika lättflyktigt som lättviktigt ur många hänseenden men Manuel, som heller aldrig hymlat med att arister som Kylie Minogue och till och med Aqua inspirerat honom blandar upp det tillräckligt mycket för att ändå sätta egen prägel och fästa stora intressekrokar.

I sina allra bästa stunder som Shell Suite och Fast Challenges så att han snuddar vid Animal Collectives lätt avantgardistiska inställning till vad som är popmusik fast Manuel smeker medhårs med ett betydligt mer lättillgängligt och melodiöst uttruyck. Överhuvudtaget så ger hans programförklaring att musiken ska kännas som att vara tillbaka på sommarstranden de flesta ledtrådar till hur det låter.

Utan att för ett ögonblick vara nostalgisk är det också just den känslan som genomsyrar Equatorial Ultravox trots en och annan svacka på vägen. Men så länge Chad Valley fortsätter tonsätta solblekta Polaroidbilder av bitterljuva somrardagar kommer de där intressekrokarna sitta väl förankrade.

David Drazdil

Publicerad: 2011-07-20 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-20 01:27

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6050

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig