dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gang Gang Dance : Eye Contact
Eye Contact (album, cd) Gang Gang Dance
2011
4AD
8/10

En dans på glas

Eye Contact öppnas av spåret Glass Jar. Ett epos är det väl ingen överdrift att kalla något som pågår i över 11 minuter och tar minst fyra minuter på sig att komma igång samt är alldeles fantastiskt. Den byggs upp gradvis och i slutet är man redan såld på resten av skivan, om man ens kommer så lång och inte fastnar med repeatknappen.

Gang Gang Dance har funnits i tio år nu och de här är deras femte skiva. De har väl rutat in sin speciella stil som egentligen går emot inrutningar. Liz Bougatsos röst är det mest framstående instrumentet som skär igenom alla tjocka mattor av ljud som de bestämmer sig för att skicka in i grytan och som på något sätt inte bara blir ett mishmashat kaos utan en grym jordenruntresa. Bangra, 90-talssynth, tusentals trummor, calypso – allt får plats och låter oemotståndligt.

Mindkilla tillsammans med Glass Jar är de starkaste spåren men om man låter sig inbjudas tar det ett par lyssningar innan storheten blir uppenbar. Gang Gang Dance är definitivt ett av de bästa banden att dansa loss till och en stark kandidat då årets musik ska summeras.

Marie Lindström

Publicerad: 2011-07-10 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-08 17:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6040

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig