dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Sommarbomber

imag0274Maj har blivit juni, gator fylls av studentmössor och gungande studentflak, parker av picknickfiltar och grillos och alla medier tävlar om att utse årets sommarplåga. Här presenterar vi några nya och gamla favoritskivor och låtar som kommer göra sommaren 2011 för oss.

The Sounds Something To Die For (singel)
I sommar kommer jag nog bara lyssna på världens bästa, och mest somriga, genre. R&B. Och så den här låten med The Sounds. Den är så bra och trevlig och lättsjungen att jag blir skitglad.
(Karin Lillbroända)

Friendly Fires Pala (skiva)
Hela skivan är som ett dansparty på en exotisk ö fast med real ale istället för sliskiga drinkar. Den kommer hålla hela sommaren ut.
(Marie Lindström)

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet From Now On
Förra sommaren gick det inte att undvika Oskar Linnros Från och med du. Men det är först nu när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet drar upp tempot med ett frenetiskt bongobeat, pumpar den full med än mer kärlekstörstande soul och förflyttar hela kalaset till Wigan Casino 1978 som den verkligen sopar bort allt motstånd hos mig. När Magnus sjunger lungorna ur kroppen vill man bara vräka ut ett par påsar talk på golvet och dansa till gryningen. Northern Soul har aldrig varit en mer passande benämning.
(David Drazdil)

Randy The Human Atombombs (skiva)
Gammal kärlek rostar aldrig i det här fallet. Som vanligt kommer jag att återvända ohälsosamt ofta till Randys fantastiska punkrockplatta när solen gör sitt och ölen svalkar som bäst. Addicts of Communication, Rockin’ Pneumonia and the Punk Rock Flu, Shape Up, Summer of Bros och Proletarian Hop letar sig alltid in i en somrig spelllista. (Tomas Lundström)

Men…så är det ju, The Human Atom Bombs är ju den enda skiva man behöver.
(Jonas Appelqvist)

Jag skulle iofs också kunna sälla mig till atombombsskaran…
Överenskommet.
(Patrik Hamberg)

Har funderat en stund, men det är så här:
Jag har ingen skiva jag plockar fram på sommaren. Men jag gör det, plockar fram skivor ur arkivet. Melodier och ljud jag tycker om. Rytmer, slingor och särskilda sångrader kommer fram — men inte samma hela tiden. Det är semestern som gör det. Första veckan är hjärnan nästan tyst. Sen väller de fram.
(Kal Ström)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-06-04 00:01 / Uppdaterad: 2011-06-04 00:11

Kategori: Lördag, Redaktionen

4 kommentarer

Fin lista! =)
Tack!

Jakob Oregistrerad 2011-06-04 08:42
 

Ja! ”The Human Atombombs” är absolut en av de bästa vår-skivorna.

Medlem 2011-06-04 16:44
 

… eller, ja – sommar, snarare.

Medlem 2011-06-04 16:44
 

Randy = Gammal kort byxe metall från Örebro.

JOEPP Oregistrerad 2011-06-04 18:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig