dagensskiva.com

48 timmar

Text

MAJ

mobilfoton-141

Maj månad 2011. Inte heller denna månad har gått till historien som någon som sticker ut ur mängden. Det har börjat grillas på allvar, fotbollssäsongen rasar och musikvärlden fortsätter spotta ur sig bra musik. Det här är redaktionens val.

Kate & Anna McGarrigle Tell My Sister (box)
Det ska erkännas att mina gamla Kate & Anna McGarrigle-vinyler inte plockats fram så ofta, trots att de båda albumen (Dancer with Bruised Knees och den självbetitlade debuten) representerar något alldeles särskilt i folkrockshistorien. På en återutgivning tillsammans med en cd outgivet material blir det däremot något alldeles speciellt och en vacker hyllning till Kate McGarrigle som gick bort ifjol. (Maria Gustafsson)

Terrible Feelings Hollow (låt)
Ytterligare en starkt lysande stjärna från den kreativa miljö som finns i Malmös punkscen. Terrible Feelings har släppt två skitbra sjutummare, men den absoluta höjdpunkten finns på den föregående demon. Hollow är en härligt skev dänga med en fantastisk sånginsats av Manuela Iwansson. Enligt uppgift ska Hollow ha spelats in på nytt, till ett framtida släpp får man anta. (Tomas Lundström)

Jedward Lipstick (låt)
Månadens bästa är det bästa om man använder uttrycket bästa extremt löst. Det är en guilty pleasure, en fjantig men fantastisk poplåt som sätter sig på hjärnan och får en att drömma feberdrömmar om penntroll. (Marie Lindström)

Sade (konsert)
Rätt makalös. (Ola Andersson)

Thursday No Devolución (album)
Thursday går från klarhet till klarhet. No Devolución är bandets finaste giv. Aldrig förr har de låtit lika inspirerade. Skivan är en mörk historia som berättas mot en bakgrund av rasande indierock. Jag kan inte sluta lyssna på den. (Jonas Appelqvist)

Dramaten& Sonja Åkesson (event)
Jag vet inte om det var en spelning, ett stycke teater eller både och, men tillsammans med delar av Dramatens ensemble återskapades Sonja Åkesson tolkad av … av Britta Persson, Kajsa Grytt, Anna Järvinen, Anna von Haussfwolff, Lena Swanberg och Anna Järvinen med bandet lett av Fredrik Sandsten. (Kal Ström)

Primavera, förstås. Vad annars? Också med på hörn är: Peter & The Magician, Black Van, SebastiAn, Moonlight Matters, Toadally Krossed Out, Is Tropical..
(Martina Nordman)

Bootsy Collins (festivalbokning)
Bootsy har inte turnérat med sitt eget material sen 1998. Härom året var han i och för sig i Sverige med sin James Brown-tribute, men det här blir något helt annat. Vem som är årets fetaste funkbokning är det därför ingen som helst tvekan om. Bubblande basorgier med Boot-say eller klassiska favoriter med Jehovas-Prince? Valet är inte särskilt svårt. Grattis Hultsfred. Vi ses! (Patrik Hamberg)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-05-31 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-31 10:48

Kategori: Månadssammanfattning, Redaktionen, Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig