dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Summer Heart: Please Stay
Please Stay (ep, mp3) Summer Heart
2011
Unsigned
8/10

Skandinavisk sommar

För mig är den skandinaviska sommaren mjukglass, strandbesök med ett mediokert ljudsystem och en havstemperatur som allt för ofta inte tillfredställer mina behov för att njuta av ett dopp. Längtan efter sommaren är så stark hos oss nordbor, att vi vid minsta uns av solljus, tar chansen att blotta våra bleka kroppar trots det egentligen inte är så varmt som vi vill få det till att vara.

David Alexander som till vardags är ena halvan i new wavebandet Dial M For Murder! och gitarrist /sångare i The Lost Crew är hjärnan bakom det nya soloprojektet Summer Heart. Han är, precis som jag, en av de personer som faller in i den skandinaviska mallen vad det gäller sommarlängtan. EP:n Please Stay är en hyllning till sommaren och längtan efter den.

Jag vet inte om det har fungerat som en bearbetningsprocess för att minska abstinensen av frånvarande shortsväder då skapandet av denna EP har uppstått.
Men jag behöver bara luta mig tillbaka i soffan, blunda och drömma bort till de ljuvliga new wavetonerna och den behagliga sångrösten för att bearbeta min abstinens.
Tyvärr tar denna sköna känsla slut alldeles för snabbt då det tredje och sista spåret The Sun tonar ut och jag öppnar ögonen och ser ett öststatsgrått och kylslaget Oslo genom fönsterrutan.

Jag kan bara ta av mig hatten, bocka och buga. För i år kommer den skandinaviska sommaren också innehålla Summer Heart och det kommer nog inte bara att gälla mig.

Lyssna på Summer Heart EP:n

Oskar Dohrmann

Publicerad: 2011-04-16 00:01 / Uppdaterad: 2011-04-16 12:14

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5953

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig