dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mason: They Are Among Us
They Are Among Us (album, cd) Mason
2011
Animal Language
6/10

Färgrik variation

Lyssna

Sök efter skivan

Man ska som bekant inte egentligen bedöma en skiva efter omslaget men när They Are Among Us inleds med kitschdisco-dängan Runaway är det precis lika barnsligt naivt och pastellfärgat som omslagsbilden antyder. Även om det inte finns fler Duck Sauce-kloner, gör bland annat Sway-gästade I Just Wanna Rock You sitt bästa för att ändå försöka förstärka den känslan.

Lyckligtvis är resten lika varierad som holländska duon Lason Chronis och Coen Berriers tidigare singlar varav ett antal också återfinns här. Utan minsta ansats att vara varken svåra eller otillgängliga varvas housepop som Boadicea med bästa Roisin Murphy på sång med besök i Röyksopps mer nedtonade trakter. Legender som Kurtis Blow och DMC kikar förbi som hastigast, i Syncrom bejakar Mason sin kärlek till italodisco och mot slutet siktar de in sig mot klubbarnas dansgolv.

Det enda man kanske kan sakna en smula är någon av deras patenterade refurb-remixer från singlarna men det vore att gapa över för mycket. Den fantasifulla färgglada spegling av dansmusikhistorien som Mason bjuder på med They Are Among Us räcker länge precis som den är.

David Drazdil

Publicerad: 2011-04-08 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-08 08:16

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5944

2 kommentarer

Trevligt!!!

Jakob Oregistrerad 2011-04-08 08:39
 

Det här lät ju bra! Första låten…lite Björk!!

http://levinjohan.blogspot.com/ Oregistrerad 2011-04-10 19:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig