dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Adept: Death Dealers
Death Dealers (album, cd) Adept
2011
Panic & Action
5/10

Framåt, åtminstone

I kölvattnet, eller snarare jämsides i samma farled, som Bring Me the Horizon och A Day to Remember håller Trosa-sönerna Adept jämna steg med nämnda metalcore-akter. Det bevisas på bandets andra album, Death Dealers.

Jämför man med debuten Another Year of Disaster har ribban lagts högre och bandet tar sig över den, med nöd och näppe. Där nämnda debut lämnade mycket att önska är detta släpp mer av allt och det är på gott och ont.

Det är en oerhörd tyngd man producerat fram och Adept lyckas göra mycket av det, tyvärr försvinner glöden man alltid vinner extra längder på från livespelningarna (där de faktiskt spelar i en egen division), vilket är väldigt synd. Och på vissa ställen är de något pubertala texterna kvar, också det lite tröttsamt.

Men på den ljusa sidan så är det uppfriskande att Sverige äntligen fått ett band som på allvar kan utmana de brittiska och amerikanska jättarna i genren. Adept går från klarhet till klarhet och de gör det med den äran!

Publicerad: 2011-03-15 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-14 22:20

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5918

4 kommentarer

Usch!

Jakob Oregistrerad 2011-03-15 10:35
 

En genre som borde kallas ”Tv4 metal”.

Mungo Oregistrerad 2011-03-15 21:51
 

Riktigt dålig platta, lyssnade igenom ett par gånger, och låtarna bara ”är”.

Ville Oregistrerad 2011-03-18 00:54
 

Dom låter som de flesta andra metalcore band, inget nytt och inget intressant. Finns flera hundra liknande amerikanska band och även många liknande svenska band, vilket folk verkar ha missat då folk ofta kallar dom för unika och liknande.

Fors Oregistrerad 2011-03-25 14:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig