dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Keyshia Cole: Calling All Hearts
Calling All Hearts (album, cd) Keyshia Cole
2010
Geffen/Interscope
4/10

Skittråkigt

Redan från början anar man att något är fel här. Det är inte som det brukar vara. Keyshia Cole låter osäker och hennes röst befäster inte en stark plats utan flyter bara iväg. Ibland rycker hon upp sig, och för en stund hoppas man att hon ändå ska lyckas bära fram den här skivan trots dess meningslösa sound. Keyshia Cole föddes ju faktiskt med en röst som kan pumpa in liv i det mesta.

Första låten är ingen hit och Nicki Minaj bevisar att beatet hade gjort sig bättre till en raplåt med sin gästvers, men den har vissa fina partier och det är en go känsla att höra något nytt av Keyshia.

Long Way Down fortsätter på samma spår. Bra, men inte helt i hamn. Instrumentalt känns det kallt och hårt. Sångmässigt är Keyshia Cole underbar i både powerpartier och när hon tar det till hoodet i andra versen.

Tired Of Doing Me är en hyfsad duett med Tank, och även med Faith Evans får Keyshia till det i If I Fall In Love Again. Där har vi också skivans bästa beat, samplingen av Biggies Warning ger den grym tyngd. Efter det får vi två avskalade ballader, två säkra kort som sällan går fel men som denna gång inte når upp till vad man skulle kunna förvänta sig. Sedan är det slut på det inressanta. Efter det hittar man ingenting mer som man vill komma tillbaka till. Timbaland har producerat Last Hangover, och försöker till och med rappa på den. Men man blir inte ens särskilt provocerad. Det sticker inte ut åt något håll.

Calling All Hearts är en tråkig R&B-skiva. Keshiya Cole tycks ha tappat mycket av sin attityd, den som fick henne att våga stå upp mot orättvisor, vara egoistisk eller visa sig sårbar. Hon sjöng ut allting, och lämnade lyssnaren med ett skönt smärtande vemod. Jag hoppas hon hittar tillbaka till det tills nästa gång.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-02-06 00:00 / Uppdaterad: 2011-02-05 16:45

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5882

3 kommentarer

[...] This post was mentioned on Twitter by Karin Lillbroända, dagensskiva.com. dagensskiva.com said: Keyshia Cole "Calling All Hearts": Redan från början anar man att något är fel här. Det är inte som det brukar v… http://bit.ly/gyBXgv [...]

 

Fel. Skitbra – och växer verkligen med lyssningarna.

Om det är något knas så är det mixningen. Kallt och hårt är tyvärr en passande beskrivning. Men mixtrar man lite med EQ:n på sin mediespelare kan man få ljudet betydligt angenämare.

J Oregistrerad 2011-02-06 12:04
 

Får se om den växer på mig något, men det känns inte som att den någonsin kommer kunna bli lika bra som hennes tre första i alla fall. De är ju fantastiska.

Karin Lillbroända Redaktionen 2011-02-07 16:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig