dagensskiva.com

48 timmar

Text

Minihyllning till Alicia Keys

Idag fyller Alicia Keys 30 år, och i juni är det tio år sedan hon släppte sitt debutalbum Songs In A Minor. Kanske kommer jag återkomma till Ms. Keys flera gånger under 2011, för det är ett jubileum värt att fira, men idag blir det bara en kort hyllning. Till världens varmaste kvinna som någonsin rört ett piano.

På hösten 2010 blev Alicia Keys mamma för första gången, och just innan årets slut slog hon till och släppte en av förra årets bästa låtar när hon sjöng om hennes världsomvälvande händelse i Speechless. Klassisk Aliciansk pianomagi, och dessutom visade Eve med en supersmooth vers att hon har mer att ge i rapgemet.

Idag ska jag fira denna fantastiska kvinna och lyssna på all den hjärtkramande musik som hon har förgyllt ett helt decennium med! Jag börjar med några klassiska YouTube-klipp. Grattis Alicia Keys!

Jag har satt ihop en playlist med 12 underbart bra låtar i Spotify. Lyssna!


Minidokumentär om Speechless. Åh.


Live i en skolsal(?) för tio år sedan. Vi hör How Come You Don’t Call Me och en cover på Mary J. Bliges Real Love. Underbart!


Superwoman, live i Madrid, med introduktionssnack. I love it when she talks.


You Don’t Know My Name. Hennes, och kanske världens, bästa låt.


Liveinspelning av Fallin. Så bra.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-01-25 12:34 / Uppdaterad: 2011-01-25 12:34

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig