dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Twin Shadow: Forget
Forget (album, cd) Twin Shadow
2010
4AD
7/10

Nostalgi var bättre förr

Ungefär samtidigt som skribenter börjar tänka på sina årsbästalistor så dyker en sen nykomling upp. Han för oss försiktigt in på ett gulnat diskotek som sett sina bästa dagar. Han ställer oss på laminatgolvet, nött och klistrigt efter år av spillda sockriga drinkar. Där börjar han spela upp sitt epos Forget, ett verk fullt av nostalgi för svunna dagar, dagar som han kanske inte ens upplevt men inte vill glömma.

George Lewis Jr. växte upp i Florida och har beskrivit hur hans barndom i stort sett var en sak – skit. Ensam, sorglig och tom på kultur och positiva influenser. Han började experimentera med musik som tonåring och har inte tittat tillbaka sedan dess. I år lyckades han spela in sin debut tillsammans med Chris Taylor från Grizzly Bear som producent. Ett debutalbum som bara växer. Det är strålande dansmusik som inte känns tung på något sätt men den har ett melankoliskt och eftertänksamt skimmer över sig.

Brittiska Joe Cornish berättade en gång om hur han som barn kunde stå framför spegeln och framföra hela ABCs The Look of Love från början till slut, komplett med dansrutiner och smink. Jag kan se framför mig ett barn göra samma sak med Forget, ensam i barnrummet med hopp och drömmar om att livet kommer bli bättre bara man blir lite större.

Twin Shadow – Castles In The Snow Directed by Jamie Harley from Twin Shadow on Vimeo.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-21 17:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5837

3 kommentarer

Mycket härlig skiva som jag nästintill spelat sönder…

Gorillan Oregistrerad 2010-12-22 00:34
 

En super bra skiva. Tycker den ska få högre betyg.

Capture Oregistrerad 2010-12-22 08:30
 

Hallå. Vem är snubben på bilden bredvid? På julkalendern? Han ser jävligt svår ut. Som om han sysslar med musik, typ. Kanske recenserar han… vem vet. Vad vet jag. Men en bild säger mer än massor av ord…

Chrille Kräks Oregistrerad 2010-12-22 15:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig