dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

11 december: Mrock

2010 återvände Emrik Larsson till engelskan och artistnamnet Mrock. På en spretig vinylskiva pendlade han mellan slamrig göteborgsrock och flummig funksoul.

Vilket är årets album?
Det jag lyssnat mest på i bilen är Erykah Badus senaste, men den kom väl förra året? (Red. anm. Den kom i slutet av mars 2010.) Hon är den enda nutida idol jag har. Wake Up med The Roots var ju bitvis svängig… Själv har jag mest diggat Bill Withers, Miles Davis och återupptäckt massa 70-talssoul också.

Vad kommer du att minnas från musikåret 2010?
Dels att jag själv släppte albumet Airborne, en början på nåt nytt för mig, men jag minns mest min dotter Daphnes födelse, ljuv musik att höra hennes första skrik den förste juli 2010.

Vad ser du fram emot 2011?
Det ska bli kul att spela in en platta med en bra jazztrio till våren, vokalt leta upp kul låtar från det förgångna och bara låta det svänga. Samt att spela in en stor drös nya soul-poplåtar på engelska med mitt projekt Mrock, samt fortsätta vaggvisorna för Daphne. Sen skulle det vara kul att göra några coola festivalspelningar med Stonefunkers.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2010-12-11 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-09 10:44

Kategori: Julkalendern 2010

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig