dagensskiva.com

48 timmar

Recension

WON: The Silent Decade
The Silent Decade (album, lp) WON
2010
Psychic Malmö
8/10

Då var nu

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Det är så tydligt. Från att ha varit endast en pålitlig liveinstitution har nu WON, som tidigare gått under bandnamnet NOW, gått från klarhet till klarhet och bevisar att de är en kraft att räkna med även på skiva. Det sväng och de oberäkneliga tvära kasten som genomsyrar musiken live har smidigt överförts till The Silent Decade. Inte en dag för tidigt, om du frågar mig.

Det är ett hopkok av suggestiva rytmer, funkiga basgångar och passningar till jazzen och krauten. För ett gäng vita grabbar borde det te sig som en musikalisk approach svår att greppa, men det utförs på ett imponerande vis – jag inbillar mig att det finns en inneboende övertygelse och kärlek till den afrofunk man hänger sig till och bara där är hälften vunnet.

Efter att ha sett detta Malmöband live på En Aldrig Sinande Ström höjdes förhoppningarna på denna skiva till skyarna. De förhoppningarna infrias. Med råge. Allra bäst blir det i dansanta Bobi Ginola som har ett gitarriff som dröjer sig kvar långt efter att skivan slutat snurra på tallriken. Skivan dryper av referenser från postrockskolan via new wave-scenen till improvisationsjazz. Och den dryper av stor spelglädje.

Det är möjligt att skivan är ganska mastig att ta in på en och samma gång, med alla riktningar den tar dig med på, men ge den en chans. Det är den värd.

Publicerad: 2010-12-06 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-05 13:03

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5820

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig