dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Here We Go Magic: Pigeons
Pigeons (album, cd) Here We Go Magic
2010
Secretly Canadian
7/10

Musikkonsumtion

Vissa konstnärliga experiment funkar väldigt bra, som turboteater där en pjäs skrivs, repas in och framför på bara ett par dagar. Here We Go Magic bevisar även de att bra saker inte behöver ta tid. Bandet har bara funnits i två år. Here We Go Magic är Luke Temples hjärtebarn. Den första skiva tog två månader att göra som ett soloprojekt i Temples sovrum. Han drog ihop ett band för att spela live och Pigeons är en kollaboration dem emellan.

De är ännu ett begåvat Brooklynband som kastar sig ut i finurliga popuniversum och skapar musik som inte är rädd för att flyga ut i krautsolon och falsksång. Men som också skapar perfekta popmelodier som Collector. Vissa stunder blir man helt uppsnärjd i det snurrande inferno som Pigeons kan vara, ibland blir man hjärtekrossad som i Herbie I Love You, Now I Know.

Skivan kom ut tidigare i år och har legat i bakgrunden hela tiden, nu när det närmar sig årets slut och saker ska summeras kommer det här nära till hands. Pigeons vägrar lämna medvetandet, eller som en fantast sa på ett forum: ”I want to eat this up so that i can carry it around in my belly wherever i go”.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-12-03 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-03 00:33

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5817

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig