dagensskiva.com

48 timmar

Text

Novembers bästa

nov

När snökanonen träffade Sverige kröp vi ihop framför tv-apparater och tekittlar. dagensskiva.com har sammanfattat november.

Blixa Bargelds tekittelsång
När jag hört ljuden i Einstürzende Neubautens låtar har jag antagit att det varit elektroniskt feedback eller annat tillagt missljud. Men under konserten på Cirkus såg jag Blixa forma munnen till den högsta rena tonen jag någonsin hört någon sjunga. Sedan varierade han den med några grimascher. Vi andra såg fascinerat på varandra och log. Det var vackert. (Kal Ström)

Musik från Sveriges Television
När Kobra ägnar ett helt program åt M.I.A., veckans konsert bjuder på The Soundtrack of Our Lives tillsammans med Göteborgs Symfoniorkester, PSL åker på festival och Klubbland pumpar ut en kort konsert i veckan påminns jag om hur mycket jag saknar ett ordentligt musikmagasin i SVT. Alla tre är exempel på public service när den är som bäst. Det lockar kanske inte de stora tittarsiffrorna, men tar sitt uppdrag på allvar och levererar genomarbetade och lyxiga tv-program. (Patrik Hamberg)

Low live 10-10-23 (spelning)
Det ska erkännas direkt – jag har ingen långvarig eller direkt nära relation till Low, mer än att The Great Destroyer och The Curtain Hits the Cast är skivor väl värda att återkomma till, vilket jag också gjort under åren. Därför var knocken de bjöd på under denna vändas enda Sverigespelning extra hård och golvade såväl mig som alla övriga besökare på Debaser Malmö. Och gud så bra Alan Sparhawk sjunger!
(Jonas Appelqvist)

Jay-Z Decoded (bok)
Alla måste läsa den. Jay-Z förklarar sina låttexter, både från en rapteknisk vinkel och blir djup. Det är helt grymt, men bäst är det att läsa de längre berättande texterna. Om hans liv, om hiphop. Han beskriver musiken och kulturen som det ädlaste av konstverk. Alla måste läsa Decoded. (Karin Lillbroända)

Iron & Wine Walking Far From Home (låt)
Med nyanser från Bon Iver och lite mer pengar än vanligt lovar Iron & Wine gott på singeln som gavs ut till Record Store Day. Man kan hoppas på mycket körer när han spelar här i början av nästa år. (Maria Gustafsson)

Orup Huddinge (låt)
Huddinge. Hon är från Huddinge. (Ola Andersson)

Roadburn (festival)
Det är visserligen några månader kvar fortfarande, men jag har efter några års suktande fått tummen ur och bestämt mig för att åka på Roadburn i holländska Tilburg. Hotell är fixat, biljett är fixad, researrangemang på god väg och programmet börjar ta form. Och vilket program sedan! Alcest, Cough, Ghost, Today is the Day, Wovenhand, Sunn0))), Earth, Evoken, Shrinebuilder… ja listan över feta bokningar kan göras hur lång som helst. (Tomas Lundström)

Stereolab Not Music (album)
Stereolab är glada igen. (Marie Lindström)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2010-11-30 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-30 11:11

Kategori: Månadssammanfattning

3 kommentarer

Blixa är häftig.

Dixit Medlem 2010-11-30 17:50
 

att säga att de program som patrik räknar upp leverar är att överdriva å det grövsta. psl på festival påminner ju för fan om ett reportage om raggare från -56:

-här vid bensinstationen samlas de varje kväll för att lyssna på den senaste rockmusiken från usa.

-hur orkar ni vara uppe så sent, säg arbetar ni inte?

tompa Oregistrerad 2010-11-30 22:03
 

Jag playar programmen på bussen.

Jag tycker PSL på festival gör ett utmärkt jobb. Fångar känslan av att vara på festival.

Patrik Hamberg Redaktionen 2010-12-01 13:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig