dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Marching Band: Pop Cycle
Pop Cycle (album, cd) Marching Band
2010
U&L Records
8/10

Popkostym

Marching Bands tredje och självbetitlade EP var en poppärla som har har dykt upp ett flertal gånger när jag har låtit randomknappen bestäma över mitt musiklyssnande. Varje gång har den gjort mig glad och undrat lite vad som hände med Marching Band egentligen.

Det visar sig att de har åkt till Amerikat för att finna lyckan. Den senaste skivan Spark Large släpptes i USA och i Sverige har de blivit nästan kriminellt förbisedda. Marching Band är två unga män från Linköping som tillverkar utomordentliga popalster som bara växer och växer. Det är finstämt, det är återhållsamt och vackert, så vad har det med Paris Hilton att göra? Det här är inte den mest typiska musik att platsa in i amerikanska-tv-program-facket. Tydligen har de dock hörts i fleratal amerikanska filmer och tv-program bland annat Paris Hilton’s New BFF och How I Met Your Mother.

När nu Pop Cycle kommer (ett halvår senare i Sverige än USA) finns inga besvikelser. Allt är strålande, dels på grund av de försiktigt komposerade sångerna sprängfyllda med nyanser och lager. Dels för produktionen av Jari Haapalainen, han syr ihop allting till en popens coutureklänning.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-11-23 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-22 22:38

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5805

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig