dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Songs: Ohia: Axxess & Ace
Axxess & Ace (album, cd) Songs: Ohia
1999
Secretly Canadian
6/10

En skakig start

Det var med Axxess & Ace som jag började lyssna på Songs: Ohia. Vi fick en skakig start tillsammans. I samma veva försökte jag stifta bekantskap med Giand Sand och jag blandade ständigt ihop dem. Två band som ändå ligger ganska långt isär. Men det är något på Axxess & Ace som känns så där Howe Gelbskt tung och långsamt.

När Jason Molina fortfarande levde i en akustiskt uppbyggd värld kunde kan bli väldigt långrandig. Det känsliga och stillsamma kan när stämningen känns fel vara rent irriterande. Vid andra tillfällen så är tomheten kring vilken Molina bygger sina verk en bästa vän. I Rehead är tomheten särdeles tydlig. Men enbart sång och gitarr funkar på Axxess & Ace eftersom låtar som Rehead följs av långa kabarénummer som Captain Badass med en drivande ståbas i bakgrunden. Men mycket av den dynamik som rent teoretiskt finns på albumet blir ändå lidande av att låtarna inte är tillräckligt bra.

Det velas och famlas lite för mycket på Axxess & Ace. Att det sedan var så här som det lät på nittiotalet spelar ju mindre roll när man recenserar albumet 2010. Jason Molina var en känslig kille men inte så mycket mer vid den här tiden. Hans musik var rak utan finess och betoningen låg mer på det vackra än det smarta vilket de enkla fiolarrangemangen talar för. De är mer följsamma och lägger en stämning än något som tar musiken vidare.

Ett mellanalbum helt enkelt.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-11-20 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-17 19:39

Kategori: Recension | Recension: #5795

2 kommentarer

[...] Axxess & Ace (album, cd) Songs: Ohia [...]

Jason Molina-specialen | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-11-20 10:48
 

[...] började lyssna på Jason Molinas diverse band ganska sent. Jag köpte Axxess & Ace någon gång under tidigt 2000-tal och tyckte aldrig om den så där jättemycket. Trots det [...]

Hejdå Jason Molina » HUNTING A BEAT Oregistrerad 2013-03-18 18:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig