dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Maximum Balloon: Maximum Balloon
Maximum Balloon (album, cd) Maximum Balloon
2010
DGC/V2
5/10

Utan medvind

Maximum Balloon är ett sidoprojekt från TV on the Radio-medlemmen och producenten Dave Sitek. Vi får anta att det är just genom producerandet som många av vokalisterna på Maximum Balloon tillkommit. Yeah Yeah Yeahs’ Karen O, David Byrne och Little Dragon är bara några av de som dyker upp under färdens gång. Med så många, och väsensskillda, gäster är det också oundvikligt att skivan drar och spretar åt många olika håll. Byrnes Apartment Wrestling lutar åt just Talking Heads’ småfunkiga ryckighet, speciellt ifråga om staccatoblåset. Siteks bandkollega Kyp Malone drar på de mest arty växlarna, och Karen O visar upp sin mer stillsamma sida i snygga Communion. Teophilus London står dock för det bästa gästspelet, via den utomordentligt svängiga Groove Me

Trots en hel del trevligheter lyfter dock aldrig Maximum Balloon riktigt. Lite för ofta känns slutresultaten lite för taggigt, lite för mycket och utan någon egentlig enhetlighet. De verkligt starka låtbyggena lyser också i för hög grad med sin frånvaro, och jag blir aldrig speciellt motiverad till så mycket mer än en stillsam sittdans. Låter gör det givetvis alldeles fläckfritt, men om tanken var att Sitek här skulle få spelrum för sina mer udda idéer, så hörs det inte. Helheten är alldeles för strömlinjeformad för att bli intressant.

Martina Nordman

Publicerad: 2010-11-01 00:00 / Uppdaterad: 2010-10-31 19:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5768

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig